Anders Ekstrøm, Årets bryder 2011

Ved DM senior i Frederikshavn, lørdag den 31 marts blev Anders Ekstrøm kåret til Årets bryder 2011 i Danmark

 

Anders Ekstrøm er født i 1990. Han startede først med at gå til Motocross. Men manglede en sport til vinteren og blev opfordret til at prøve brydesporten, som blev meget mere end bare for sjov og tog over for crossen.

Brydeopdragelsen har han fået i BK Thor Nykøbing Falster, men har i junior årene været bosat en del i Sverige, hvor han stillede op for Klippan.
Han er tilbage i BK Thor N og har gennemgået lidt af en forvandling i sit første år som senior.

Hans indstilling til hans sport viser elitepotentiale. Han har fokus på både det der foregår på og uden for madrassen og god til at håndtere stressede situationer / være under pres. 
Han er ubetinget et af de største talenter i DB, har vundet et hav af Danmarks mesterskaber siden drengeårene, været nordisk mester flere gange for ungdom og junior.
Største internationale resultat var EM sølv i 2007 for ungdom.

Han debuterede ved et senior VM allerede som junior på hjemmebane i Herning i 2009, hvor det blev til en enkelt kamp.
I 2010 blev bedste resultat en 8. Plads ved junior VM.
Som første års senior har han udviklet sig udover det sædvanlige, hvilket kom til udtryk ved VM i Istanbul september 2011, som også var første OL kval mulighed.Han var særdeles tæt på at overraske alt og alle og kvalificerer sig i første hug.
Han vandt to kampe i Istanbul og havde derefter to kampe om en OL plads, men marginalerne var ikke med ham, så det blev til en flot ottende plads.
Han står overfor tre chancer mere for a kvalificerer sig. Selvom det bliver svært, så giver hans fremgang / præstation ved VM, forhåbninger om at han er med i London.
Skulle det ikke lykkedes denne gang, er han ikke et sekund i tvivl om at Rio er næste store mål.

Anders Ekstrøm var ikke selv tilstede i Frederikshavn, grundet forberedelserne til OL kvalifikationsstævnerne.


Stort tillykke, god vind og alt godt


Palle Nielsen, formand for Danmarks Brydeforbund

 


af Palle Nielsen - 01.04.2012