Nationerne kæmper for OL kvalifikationer

Den danske OL trup er i fuld gang med forberedelserne frem til de kommende OL kvalifikationsturneringer, hvor en OL deltagelse er på spil. Den første milepæl er som bekendt i Sofia, hvor danskerne skal i kamp lørdag den 21. april. OL-kvalifikationen startede dog allerede tilbage ved VM i Istanbul i september, hvor det desværre ikke lykkedes de danske brydere at kvalificere sig.

OL-kvalifikationen foregår i 4 faser som angivet nedenfor. Tallet i parentes angiver antallet af brydere, der kvalificeres i hver vægtklasse: 

        Fase 1 var ved VM i Istanbul i september 2011 (6).
        Fase 2 er de kontinentale turneringer i Asien, Pan Amerika, Europa og Afrika/Oceanien (2). 
        Fase 3 er en international kvalifikationsturnering i Taiyuan, Kina, 29-30. april 2012 (3).
        Fase 4 er en international kvalifikationsturnering i Helsinki, Finland, 04.-05. maj 2012 (2)

Her er et sammendrag af de allerede afholdte kontinentale turneringer:

Afrika/Oceanien:

Turneringen blev afholdt d. 16-18. marts i Marrakesh, Marokko. Her formåede Ægypten, Algeriet og Tunesien at kvalificere brydere til OL i græsk- romersk brydning. Det lykkedes ikke for Australien at kvalificere en eneste bryder. Den bedste australske bryder, Hassan Shahsavan i 74 kg, tabte til Ægyptens Tolba Estam i semifinalen efter en skulderskade i 2. periode og kvalificerede sig derved ikke til OL. Ægypten blev samlet set den bedste nation med kvalifikation af brydere i 6 vægtklasser. Egypten er nu klar til OL i samtlige 7 vægtklasser, da nationen også fik kvalifikation i 96 kg ved VM i Istanbul.

Pan Amerika

Den Panamerikanske kvalifikationsturnering i Kissimee, Orlando i USA afholdt d. 23-25 marts, bød ikke på de store overraskelser. USA og Cuba dominerede fuldstændigt og sikrede sig de OL pladser, som de ikke formåede ved VM i Istanbul. USA og Cuba er nu klar til OL i samtlige 7 vægtklasser.

Asien:

I den forgangne weekend, blev den kontinentale kvalifikationsturnering for Asien afholdt i Astana, Kasakhstan. Der var lagt op til en hård kamp mellem nogle af verdens bedste brydere, og det blev en turnering på et virkeligt højt niveau. Japan, som skuffede gevaldigt ved VM i Istanbul og ikke formåede at kvalificerede en eneste bryder til OL, kom stærkt tilbage. Japan kvalificerede sig nemlig i 55, 60, 66 og 96 kg i græsk-romersk. Iran bød på den største skuffelse ved ikke at kvalificere sig i 74 og 84 kg og kan nu se frem til at deltage ved turneringen i Kina for at sikre de sidste to pladser. Ingen af de store asiatiske nationer i brydning er dog klar til OL i alle 7 vægtklasser indtil videre.

Kvalificerede ved de kontinentale turneringer:

 KG

Afrika & Oceanien

Pan Amerika

Asien

55

Egypten og Marokko

Cuba og USA

Iran og Japan

60

Egypten og Algeriet

Cuba og USA

Kina og Japan

66

Egypten og Algeriet

Ecuador og Venezuela

Kasakhstan og Japan

74

Tunesien og Egypten

Cuba og USA

Kirgisistan og Sydkorea

84

Egypten og Tunesien

Cuba og USA

Kasakhstan og Sydkorea

96

Tunesien og Marokko

Cuba og Venezuela

Iran og Japan

120

Tunesien og Egypten

USA og Chile

Usbekistan og Kina


Europa:

Den Europæiske pendant afholdes som bekendt i Sofia, Bulgarien d. 20-22- april. Resultater fra denne følger og Brydedanmark ønsker Anders Ekstrøm, Håkan Nyblom og Mark O. Madsen al held og lykke.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 02.04.2012