EM landsholdet testede formen i Bulgarien

 


Det danske EM landshold testede formen af ved Nikola Petrov i Bulgarien

Det danske EM landshold, bestående af Mark O. Madsen, Tobias Fonnesbek og Fredrik Bjerrehuus deltog i weekenden i den stærkt besatte FILA turnering Dan Kolov- Nikola Petrov i den bulgarske by Plovdiv som forberedelse sig til forårets europamesterskaber i Georgiens hovedstad, Tbilisi.

Tobias Fonnesbek i 60 kg, trak nr. 14 og mødte i første kamp moldoviske Maxim Mamulat, som han vandt sikkert over med 2-0, 1-0. I anden runde stod Tobias overfor bulgarske Vasilev Radoslav. Med mange tvivlsomme kendelser tabte Tobias kampen i 3 perioder med 0-5, 1-0 og 0-7. Da bulgareren ikke formåede at komme til finalen, var Tobias dermed ude af turneringen.

Fredrik Bjerrehuus i 66 kg, trak nr. 10 og mødte i sin første kamp Hugo Passos fra Portugal. Det blev en tæt affære hvor Fredrik excellerer til næste runde med 0-1, 1-0 og 1-0, hvor franskmanden Artak Margaryan ventede.  I denne kamp tabte Fredrik 0-4 og 0-6 da han var nødsaget til at satse i 2. periode. Da den franske bryder taber i semifinalen til Sharyar Vardanyan fra Sverige, som senere vinder turneringen, var Fredrik dermed ude af turneringen.

Mark O. Madsen i 74 kg trak nr. 4 og skulle i første kamp møde græske Petros Manoulidis, som blev en overbevisende affære hvor Mark vandt i 2 perioder 1-0 og 4-0. I 2. kamp vandt Mark i en tæt kamp over rumænske Ionel Puscasu med 0-2, 3-0 og 1-0. Den næste kamp blev en gentagelse af finalen ved VM i Baku i 2007, hvor bulgarske Yanakiev Yavor ventede. Her tabte Mark desværre i 3 perioder med 2-2, 1-0 og 2-0. Da bulgareren gik til finalen og vandt, havde Mark en mulighed for at komme tilbage i
repechage
kampen mod Jonas Bossert fra Schweiz. Igen blev det en spændende kamp, hvor Mark desværre taber 2-1, 0-1 og 1-0.

Ved denne turnering var det ikke hensigten at fokusere på resultaterne, men nærmere på at landstræner Szymon Kogut og bryderne på EM landsholdet kunne afprøve forskellige teknikker og taktikker forud for EM i Georgien.

Landsholdet fortsætter i en træningssamling i Bulgarien med mange forskellige nationer frem til 1. marts 2013.

Amir Lavasani
af Else Kilgod - 17.02.2013