Europamesterskaberne 2013 i Georgien

 

Europamesterskaberne 2013 i Georgien gik ikke som håbet.

EM, som blev afholdt i Tbilisi, Georgien er nu afsluttet og havde som bekendt dansk deltagelse med Tobias Fonnesbek, fra Thrott Åbyhøj og Mark O. Madsen, BK Thor. Det var Tobias´ første EM som senior, så forventningerne til den unge bryder var begrænsede. Mark derimod jagtede den første senior EM medalje, som han stadig mangler i sin samling.

Tobias stillede op i 60 kg, hvor der var 24 brydere indvejet. Tobias skulle i første runde møde sølvvinderen ved den nyligt afholdte Nikola Petrov turnering, rumænske Virgil Munteanu. Rumæneren er en rutineret bryder som tidligere har stillet op i 55 kg og var tæt på kvalifikation til OL i London i 2012. Tobias tabte desværre kampen 0-1 og 0-2. Kampen var præget af en tvivlsom advarsel i 1. periode. Rumæneren tabte senere kvartfinalen, hvilket da også betød et endeligt exit til Tobias. Ivan Angelov fra Bulgarien blev europamester i 60 kg vægtklassen ved at slå Kuylakov fra Rusland i finalen.


Arkiv billede Amir Lavasani

Mark O. Madsen stillede som vanligt op i 74 kg, hvor der var 28 brydere indvejet. I første runde skulle Mark møde Ionel Puscasu fra Rumænien. Det blev en heftig kamp som Mark vandt i 3 perioder med 1-1, 0-2 og 2-0.
I 1/8- finalen stod Mark overfor Nikolai Daragan fra Ukraine, hvilket var en gentagelse fra EM junior finalen i 2004. Efter at have vundet en periode med 1-0 og tabt en 0-1 afgøres en ellers intens kamp med en advarsel til Mark i 3. periode, som derved slutter 0-1. Ukraineren tabte den efterfølgende kvartfinalen til bulgareren og dermed sluttede Marks EM deltagelse ved 1/8 dels finalen. Den regerende olympiske mester Roman Vlasov vandt suverænt 74 kg vægtklassen ved vinde over Datunashvili fra Georgien.


Foto af Ove Gundersen


Foto af Ove Gundersen

Rusland blev den bedste nation med 51 points, mens Bulgarien og Georgien endte på 2. og 3. pladsen med henholdsvis 45 og 40 points.

De øvrige medaljevindere er som følger:

55 kg
1. Elbek Tazhyieu, Hviderusland
2. Elchin Aliyev, Aserbajdsjan
3. Bekkhan Mankiev, Rusland
3. Fatih Ucuncu, Tyrkiet

60 kg
1. Ivo Angelov, Bulgarien
2. Ivan Kuylakov, Rusland
3. Kamran Mammadov, Aserbajdsjan
3. Istvan Levai, Slovakiet
22. Tobias Fonnesbek, Danmark

66 kg
1. Tamas Lörincz, Ungarn
2. Adam Kurak, Rusland
3. Artak Margaryan, Frankrig
3. Hasan Aliyev, Aserbajdsjan

74 kg
1. Roman Vlasov, Rusland
2. Zurabi Datunashvili, Georgien
3. Bozo Starcevic, Kroatien
3. Yavor Yanakiev, Bulgarien
14. Mark O. Madsen, Danmark

84 kg
1. Alexei Mishin, Rusland
2. Vladimir Gegeshidze, Georgien
3. Nenad Zugaj, Kroatien
3. Artur Shahinyan, Armenien

96 kg
1. Artur Aleksanyan, Armenien
2. Vladislav Metodiev, Bulgarien
3. Cenk Ildem, Tyrkiet
3. Melonin Noumonvi, Frankrig

120 kg
1. Riza Kaayalp, Tyrkiet
2. Evgeni Orlov, Ukraine
3. Guram Pherselidze, Georgien
3. Vachagan Yeghiazaryan, Armenien

Selvom EM ikke sluttede som forventet, arbejder bryderne nu hen imod VM i september i Budapest, Ungarn.
Danmarks Brydeforbund vil gerne benytte lejligheden til at takke bryderne og trænerstaben for indsatsen.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 25.03.2013