Flot indsats ved Austrian Open 2013

Flot dansk indsats og 2 medaljer ved Austrian Junior Open

Det danske juniorlandshold bestående af Nikolaj Arming, BK Thor i 66 kg, Rajbek Bisultanov, Herning BK i 74 kg, Marcus Frandsen, Thor V i 74 kg og Mark Kjæp, BK Thor i 84 kg var i denne weekend repræsenteret ved den store internationale juniorturnering, Austrian Junior Open. Turneringen, som foregik i den østrigske by Götzis, var stærkt besat og havde deltagelse af mange nationer fra såvel Europa som USA.

Nikolaj Arming i 66 kg:
Der var indvejet 21 brydere i 66 kg og Nikolaj vandt sin første kamp over Camara fra Frankrig 1-0, 0-1, og 6-0. Den anden kamp vandt Nikolaj også over Burger fra Østrig med 2-0, 1-2, 6-0. Nikolaj tabte sin tredje og fjerde kamp til henholdsvis Kogler fra Østrig og Dietsche fra Schweiz. Nikolaj sluttede dermed turneringen med 2 sejre og 2 nederlag.

Rajbek Bisultanov og Marcus Frandsen i 74 kg:
Der var 13 brydere til start i 74 kg og Rajbek og Marcus startede begge med en sejr i deres første kamp.
Marcus Frandsen besejrede Salma fra USA med 1-0 og 7-0 mens Rajbek vandt over Honegger fra USA med 3-0 og 4-0. Rajbek vandt også sin anden kamp ved at slå Stanghill fra USA med 1-0 og 1-0. Marcus tabte desværre til Honegger fra USA med 1-0 og 0-4 og var dermed ude efter 1 sejr og 1 nederlag. Rajbek sikrede sig finalepladsen ved at vinde sin 3. kamp over Dietsche fra Schweiz med 6-0 og 6-0 med super flot brydning. I finalen stod Rajbek overfor den østrigske Hauser. Her sikrede Rajbek sig guldmedaljen ved at besejre sin modstander på fald med cifrene 6-5 og 3-1.

Mark Kjæp i 84 kg:
I 84 kg lagde Mark Kjæp ud med at vinde over Zanetton fra Frankrig i første kamp med 6-0, 4-0.  Mark Kjæp vandt sin anden kamp 2-0, 2-0 over slovakiske Ahmati. Dernæst vandt Mark Kjæp 1-0, 1-1 over Spieller fra USA og var dermed klar til finalen. Her tabte Mark Kjæp finalen med 0-2, 0-3 til Stankic fra Serbien, men sikrede sig en flot sølvmedalje.


Her sender de unge brydere, som var repræsenteret i Østrig, en ”Keep Saving Olympic Wrestling” hilsen til IOC.

Danmarks Brydeforbund vil gerne benytte lejligheden til at gratulere bryderne med medaljerne og den flotte præstation samt takke trænerstaben for indsatsen.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 10.03.2013