Ida Stuhr til tops ved FT Cup 2013

   

I den forgangne weekend blev den årlige FT- cuppen i den svenske by Falköping afholdt med dansk deltagelse af Ida Stuhr, Camilla Hansen og Christian Brix Roed samt udvalgte brydere fra BK Hermod.

I 72 kg for kvinder stillede Ida Stuhr op for sin svenske klub HBG Wrestling Team. I sin første kamp besejrede Ida Stuhr Nathalie Fridell med 4-0. Dernæst fulgte Lovisa Gryvik, som Ida ligeledes nemt slog med 0-4 og 0-5. Idas 3. kamp var et rent danskeropgør mod Mette Isaksen fra BK Hermod, og igen kunne hun gå derfra som sejrsherre med 4-0. Hermed var banen kridtet op til finalen mod sølvvinderen ved Junior Cadet VM 2012 og bronzevinderen ved junior Cadet EM 2012, Moa Nygren, som Ida tidligere har tabt til ved dette års Klippan Cup. Denne gang tog Ida Stuhr revanche med en sejr på 2-1, 0-1 og 1-0 og kunne dermed betræde det øverste trin på medaljeskamlen. I samme vægtklasse var også Camilla Hansen, som trods ihærdig brydning, ikke formåede at vinde en kamp ved denne turnering.

Christian Brix Roed stillede i 84 kg op for sin svenske klub, Örgryte IS, og i sin første kamp vandt han stort over Billy Rääf med 7-0 og 5-0. Anden kamp blev også en sikker sejr over Stefan Eriksson med 1-0 og 1-0. Dernæst stod Christian overfor Fredrik Borg, som dog ikke var nogen stor udfordring, da Christian atter sikrede sig sejren med 1-0 og 4-0. Hjemmebanefavoritten Karl-Oskar Frederiksson var Christians næste modstander, men han viste sig dog heller ikke at være noget særligt for Christian og han var klar til finalen med 0-1 og 0-6. Finalemodstanderen var den stærke svenske bryder, Kim Stenberg. Det blev en tæt kamp, som Christian desværre tabte med 0-1 og 0-5. Christian kunne dermed gå fra turneringen med en flot sølvmedalje.

BK Hermod deltog også ved turneringen med udvalgte brydere fra forskellige vægtklasser. Det blev til 2 sejre og et nederlag og dermed en flot bronzemedalje til ungdomsbryderen Jeanett Karlsen, som kæmpede i 65 kg. Mette Isaksen leverede en flot indsats med en samlet 5. plads i Ida Stuhrs vægtklasse, mens Christian Ørskov gjorde Christian Brix Roed selskab i 84 kg og brød sig til 2 sejre og 2 nederlag. Emil Krogh prøvede formen af i 66 kg og kæmpede bravt, men formåede desværre ikke at bryde sig til en sejr i vægtklassen.

Danmarks Brydeforbund ønsker bryderne et stort tillykke med den flotte indsats ved turneringen.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 11.03.2013