Thor N dominans ved DM Senior 2013

Årets DM for senior i Randers, lørdag den 13.4.2013 blev som ventet med klar dominans af BK Thor Nykøbing Falster. Hele fire mesterskaber ud af syv mulige, og derudover en sølv- og tre bronzemedaljer.
Og det var endda uden en skadet Mark O. Madsen og Ahmed Iskandarani samt fravær af Niels Esbensen.
 
AK Frem var værter for et velarrangeret mesterskab med lys og lyd til finalerne. Store lys reklamer ved alle indfaldsveje til Randers gjorde flot opmærksomt på begivenheden. Fornemt! Mange fandt også vej til mesterskabet, som havde 35 indvejede deltagere.

Der blev kåret flere nye mestre. I 55 kg blev Patrick Hyllegaard Pedersen BK Thor N, således mester i sin senior debut.


Patrick Hyllegaard Pedersen i blå i finalen mod Oliver Krüger, BK Thrott.

Marris Stals, Hermod Horsens blev ny mester i 60 kg. Rajbek Bisultanov, Herning ny mester i 84 kg og Ronny Wolthers, Thor N  ny mester i 120 kg.
I de andre vægtklasser var det gamle kendinge, flere gange dansk mester Anders Ekstrøm, BK Thor N havde marginalerne på sin side i et tæt opgør mod landsholdskollegaen/konkurrenten Tobias Fonnesbek, BK Thrott.


Anders Ekstrøm i rød, i finalen mod Tobias Fonnesbek.

Storebror Frederik Ekstrøm BK, Thor N var ikke truet i løbet af turneringen og hjemførte endnu et mester skab til sin store samling.
I 96 kg tog Jesper Klosterman, BK Viking sin anden titel også uden rigtigt at være truet, om end Christian Ørskov, Hermod Horsens kæmpede bravt for sin chance.


Jesper Klosterman, i rød, i finalen mod Christian Ørskov.

I 60 kg var Marris Stals, Hermod Horsens en overraskende vinder. Hans modstander i finalen, det unge lokale håb Muhannad Al Karwani, AK Frem, overraskede også positivt med seværdigt fremadrettet brydning.
I 84 kg viste ungdommen i form af Rajbek Bisultanov, Herning og hans modstander i finalen, Mark Kjæp, BK Thor N, at de skal regnes som seriøse bud også i fremtidens mesterskaber.


Mark Kjæp, i blå, i finalen mod Rajbek Bisultanov.

Se alle resultaterne HER NETUDGAVE

Med nogen nervøsitet var der set frem til dommernes, trænernes og brydernes håndtering af de nye regler. Set over hele mesterskabet gik det rigtig godt. Olympic-kategori FILA dommer, Lütfü Atay havde vist og forklaret aftenen forinden, så alle var godt forberedt.

Stor tak til dommerne for håndteringen og tak til listeførerne Else Kilgod og Lene Søberg for at føre os sikkert gennem stævnet.

AK Frem Randers benyttede også lejligheden til at markere klubbens 75 års jubilæum med en reception mellem de indledende kampe og finalerne.
Receptionen var særdeles velbesøgt og værterne diskede op med en fornem buffet.
Stort tillykke med jubilæet og tak til alle de frivillige kræfter i AK Frem Randers der gjorde både mesterskab og reception mulig.

Palle Nielsen, formand DB


af Else Kilgod - 14.04.2013