Knud G. Knudsen, hædret med afskedsreception og DB's guldnål

Lørdag den 27.4.2013 var Hermod Horsens og Danmarks Brydeforbund fælles værter for en afskedsreception for Knud G. Knudsen i Hermods klubhus på Enggade 8, i Horsens.
Formand for BK Hermod Eva Buxbom og formand for brydeforbundet Palle Nielsen, tog imod på en solrig dag.


Eva, Palle, Aase og Knud

Det er 37 år siden at Knud og Aase troppede op i klubben med sønnen, som ifølge Knud, manglede et sted at få brugt sine kræfter. Sønnen fandt andre interesser efter fire-fem år, men Knud og Aase blev ”hængende”. Og det er kun brydetræningen Knud ikke har varetaget i klubben. ”Blandt andet formand to gange”.

På forbundsplan var Knud i en årrække med i bestyrelsen og formand for udviklingsudvalget. I perioden 2002 til 2009, med ansatte breddekonsulenter var Knud chefen / ansvarlig for at den fælles breddepolitik med DIF. Et arbejde der tog udgangspunkt i en struktureret og detaljeret handleplan.  En plan der bl.a. indbefattede samarbejdet med dansk skoleidræt, skolebrydning generelt, camps, klubudvikling.

Op til VM i Herning i 2009, var Knud stærkt involveret i ansøgningen til projektet ”forbund i Fokus”. Et projekt / en pris fra DIF’s medieudvalg på 300.000 kroner. Til dem som ikke lige ved det, eller husker det, så fik vi 250.000 til projektet og disse penge dannede grundlag for en stor del af promoveringen af brydesporten og VM ude på skolerne og i klubberne.
”To gange er Knud af Danmarks Brydeforbund blevet kåret som årets leder”.

Dagen bød på mange gæster, der er tilknyttet klubben og ”gamle” kendinger, og der blev hevet mange gamle historier frem. Gavebordet var lige ved at være for lille til de mange gaver, der skulle nok være vin til et stykke ind i pensionist tilværelsen. Knud slap ikke for talerne og både den nuværende og tidligere formand Hans Gadegård holdt takketaler for Knud, som øjnesynligt blev rørt. Der var også tale fra forbundsformanden, som gav et spændende indblik i, hvor stort et arbejde Knud har udført både på klubplan og på forbundsplan

.

Gæster

Derudover var det en stor glæde for DB at overrække Knud, æresnålen af guld. Den gives til personer som vederlagsfrit gennem minimum 25 år, har virket i klub og eller forbundsbestyrelse, for at have udført et godt arbejde til gavn for brydesporten. Knud har givet udover det sædvanlige til brydesporten, stort tillykke med hæderen.


Palle og Knud

Knud selv, holdt også en tale med ord fra 37 begivenhedsrige år, med brydesporten på godt og ondt. Bl.a. om den tid, i slut halvfemserne, hvor klubben blev erklæret konkurs og klubhuset stod til at blive solgt til anden side. Men på næste mirakuløst vis blev gælden eftergivet og klubhuset reddet.


Knud holder tale

I talen fremhævede Knud den tidligere formand Victor Kristensen, som var initiativtager til bygningen af klubhuset tilbage i 1965. Victor Kristensen har gjort en forskel brydesporten og sporten generelt i en menneskealder.
Viktor var 14 år, da han begyndte i Brydeklubben Hermod, og efter nogle år blev han leder på forskellige niveauer, eksempelvis træner, ungdomsleder, klubbens pressetjeneste og kasserer. I 1954 blev Victor valgt til formand. En post, som han var ydmyg over for, og som han forvaltede på bedste måde i 12 år – frem til 1966. Selv om han stoppede som formand, bevarede han tilknytning til klubben, eksempelvis som klubrevisor og formand for Valhal, Hermods støtteforening af gamle brydere. Klubhuset i Enggade blev planlagt og skabt af frivillig arbejdskraft – styret med en venlig men fast hånd af Victor. Klubhuset blev indviet i foråret 1965 under overværelse af 120 personer med borgmesteren i spidsen. Ved indvielsen afslørede Viktor, at han havde været på byggepladsen hver eneste af de 304 dage, som byggeriet varede, og at han havde ført et nøje regnskab med alt, også hvem og hvor længe de enkelte frivillige havde arbejdet med byggeprojektet. Der havde været i alt 104 personer, som havde ydet en indsats fra 298 dage til én dag.
Brydeklubben Hermod blev derved den første brydeklub i Danmark, der havde fået fod under eget bord.

En anden tidligere formand deltog ved receptionen. Erik With Andersen i dag 83 år, var aktiv i klubben fra 1943 til 1954 og blev dansk senior mester i 1954 i letægtsklassen. Erik blev senere trænere, dommer og som nævnt formand (1968-1972). Han var med til at starte drengebrydning i Danmark i 1963. BK Hermod var den første klub der indførte drengebrydning og forholdsvis hurtigt var der omkring 100 drenge i klubben. Senere i 1967-68 blev han senior træner.
I starten af 70’erne, blev Erik dommer og var det til han sluttede i 1988. Ved BK Hermods 60 års jubilæum blev Erik hædret med DAU’s guldnål.


Palle, Knud, Aase, Erik With Andersen

Det er ikke bare det, at Knud har ydet noget for brydesporten, det er måden han har ydet på. Dels været parat til at tage mindre opgaver når der var brug for det, men også på en elegant og ordentlig måde, at føre store armbevægelser / ambitioner ud i livet. Kæmpe respekt for det. Også stor respekt til Aase for hendes indsats i BK Hermod og for lån af Knud. Fra bryde Danmark og fra undertegnede skal der lyde en stor tak og et ønske om alt det bedste til Knud og Aase, med det de nu får ekstra tid til.

”Tak for lånte ord om Victor Kristensen ”

Palle Nielsen, formand DB


af Palle Nielsen - 02.05.2013