Mathias Bak og Patrick Hyllegaard Pedersen vel ankommet til UEM i Montenegro

Efter en længere rejse ankom Thor Vejgaards Mathias Bak og Thor Nykøbing Falsters Patrick Hyllegaard Pedersen, sammen med U-Landstræner Thor Hyllegaard, i går sikkert til Hotel Korali i byen Sutomore. Selve mesterskabet finder sted i byen Bar og er gået i gang med fristil og pigerne. Græsk-Romersk stil slutter af i weekenden den 22 og 23. juni.

Begge brydere er ved godt mod og klar til at forsvare de danske farver. Efter indtjekning var det på med løbeskoene til en joggingtur for at få rejsen ud af kroppen. Der er tale om UEM (15-17 årige) debut for begge brydere efter en særdeles fornem sæson både nationalt og internationalt.


Mathias og Patrick fra NM 2013

Mathias Bak, er både blevet dansk og nordisk ungdomsmester. Derudover har han taget medaljer ved fire internationale stævner. Mathias går til daglig i 9. klasse på Sønderbroskolens eliteidrætslinje. Det kræver sit at få skole og brydning til at gå op i en højere enhed på dette plan med lange træningssamlinger og stævner. Men skolen som er vant til at håndtere talenter fra forskellige idrætsgrene har været behjælpelig med at få flyttet eksamener mv. Mathias stiller op i 85 kg klassen og skal i kamp på lørdag.Mathias i rød i kamp ved NM 2013

Patrick Hyllegaard Pedersens sæson har budt på DM guld som junior og senior, samt bronze ved de nordiske ungdomsmesterskaber. Også Patrick går i skole på særlige vilkår. Der er lavet aftale med handelsgymnasiet i Nykøbing F, om at få fri til samlinger og stævner og få flyttet eksamener når det er nødvendigt. Patrick Hyllegaard Pedersen skal til start i 54 kg klassen på søndag.


Patrick i blå i kamp mod Oliver Kruger BK Thrott ved DM senior 

U-landstræner Thor Hyllegaard Pedersen ser frem til weekenden, glæder sig til at komme i gang og ikke mindst lodtrækningen som kan være så afgørende for brydernes placering. ”Det er klart at en EM debut er noget ganske særligt, der kan ikke undgås at komme lidt ekstra nerver, selvom begge brydere normalt er fattet og klar når de skal i kamp. Jeg vil helst ikke sige noget om mulighederne, jeg ser lodtrækningen og holder så ellers kortene tæt på hånden for ikke at lægge unødigt pres på bryderne.
Vi er på vej ud i hallen som er pænt stor, bygget i 2006. Vi døjer lidt med varmen, 38 grader både inde og ude. Der skal drikkes rigeligt med vand også selvom indvejningen nærmer sig. Men ellers er forberedelserne gået efter planen". 

Der bliver også danske tilskuere / forældre opbakning på lægterne i Montenegro. Både Patrick Hyllegaard Pedersens far, samt Mathias Baks forældre og søster, er på plads for at heppe på de danske brydere. 

Fra DB ønskes hele teamet held og lykke, der vil være sms service undervejs.

Yderligere info HER

Palle Nielsen

 


af Palle Nielsen - 20.06.2013