R-møde, årets leder og brydere, årets ungdomsklub 2013

Ved årets r-møde, blev Michael Yde fra CIK, valgt ind i bestyrelsen efter Kim Tønders udtræden tidligere på året. Michael Yde har haft tilknytning til brydesporten siden 1990 både som aktiv, dommer og de sidste fem år som træner. Michael har taget sin DIF træneruddannelse 2 på Aalborg Sportshøjskole, og er som den første brydetræner, i gang med DIFs Diplomtræneruddannelse. Han er 27 år gammel og bor i København men er oprindeligt fra Aalborg, og har her haft tilknytning til både Thor V, Aars BK og AK Jyden. Michael har været aktiv bryder fra 1990-2001. Været dommer fra 2001-2005 og startet sin trænergerning i 2008.
Gennem Diplomtræneruddannelsen er Michael blevet undervist i idrætsledelse, og har desuden praktisk erfaring fra bestyrelsesarbejde i AK Jyden (2009 – 2010) og CIK (2011-nu).
Michael er et stort aktiv i ATK udvalget og i beskrivelsesfasen. Han
har været inde over Idrætspædagogik – herunder tidlig/sen specialisering og teknikindlæring hos børn. Herudover træningsanbefalinger, træningsplanlægning, kost politik og skadesforebyggelse. Han har interesse og ambitioner på trænergerningen og vil gerne være ansvarlig for trænerområdet.


Folket samlet ved r-mødet

Der var genvalg til formand Palle Nielsen, og bestyrelsesmedlem Amir Lavasani for en to årige periode. Henrik Stuhr som trådte ind i bestyrelsen i stedet for Kim, blev valgt igen til suppleant posten for en et årig periode. Flemming Kosakewitsch og Henning Thomsen forsatte på deres poster i amatør – og ordensudvalget som henholdsvis formand og medlem.

Årets leder og brydere
Traditionen tro, blev r-mødet afbrudt for en stund for at kåre årets leder og årets brydere i de forskellige kategorier.

Årets leder blev Esben Fonnesbek, BK Thrott. Esben er en ildsjæl, et ledertalent med mange kompetencer. Købmand med stort K, chef de mission ved stævner og mesterskaber, træner for bredde og talenter og meget andet.


Esben Fonnesbek som træner for Oliver Kruger

Årets bryder og årets senior bryder 2012 blev Håkan Nyblom fra Herning BK, som hermed kunne krone en fantastisk aktiv karriere med denne hædre.


Håkan og eliteudvalgsformand Amir Lavasani

Årets juniorbryder blev Ahmed Iskandarani fra CIK København/BK Thor Nykøbing Falster

 
Ahmed med trænerne Thor Hyllegaard og Lars Fonnesbek

Årets ungdomsbryder blev Rajbek Bisultanov fra Herning BK

 
Rajbek i forsvar ved DM

Årets drengebryder blev August Ottesen fra Heros Frederiksværk

 
August Ottesen med fuld kontrol

Årets pigebryder blev Ida Stuhr fra AK Jyden Aalborg


Ida Stuhr til venstre i kamp med Camilla Hansen fra Viking Frederikssund

DM drenge består
Med et engagement fra repræsentantskabet, som næsten kunne sammenlignes med ”Save Olympic Wrestling”, blev DM drenge reddet. Forbundsbestyrelsens havde sat DM drenge ud på et sidespor og forslået at afskaffe dette mesterskab i sin nuværende form, men det faldt med et brag. En stort flertal stemte nej og dermed forsætter DM drenge i sin nuværende form. Der sættes nu et endeligt punktum i denne sag, som de sidste år har været genstand for megen debat.

Der var heller ikke opbakning til AK Frems forslag om at lade to brydere fra samme klub møde hinanden i første kamp ved mesterskaber for at undgå spekulation.
Også forbundsbestyrelsens forslag om differentieret kontingent og antal stemmer pr. klub blev ikke vedtaget.

Fremtidens virke
Ganske mange ting presser sig på for at vi lykkedes med vores planer. Der blev luftet implementering af
ATK, trænerudvalg / træneruddannelses ansvarlig, udtræden helt eller delvis af fordelingsnøglen, ansættelse af general sekretær, etablering af kraftcenter for talent og elite. Amatør MMA og Grappling er ude af FILA fra 2014, der er etableret et Dansk MMA Forbund, så vi skal have gentænkt vores plan for dette område

Årets ungdomsklub
Ved aftenens banket blev Aars BK kåret til årets ungdomsklub 2012. Valget af klubben var ikke svær. De har gjort noget der efterspørges i stor stil, nemlig prioriteret træneruddannelse højt. Flere af klubbens trænere har gennemført DIF træner 1 og 2, samt den svenske steg 1, 2 og 3. Der er medlemsfremgang og nye kræfter i klubben. Og så har klubben en træner som er ud af noget særligt og som har sat brydeklubben på landkortet og som i den grad beviser at ”brydning bryder grænser”. Træneren er Henrik Larsen, han har i to sæsoner trænet børn og unge med forskellige handicaps en gang om ugen. Det har givet disse børn og unge en masse og det har givet anerkendelse fra både nær og fjern, bl.a. fra Dansk Handicap Forbund og DIF.
Se indslag fra denne træning HER

 
Træner Flemming Stuhr og DB formand Palle Nielsen

Stort tillykke til Aars BK, til Esben Fonnesbek og til alle bryderne.

Stor tak til Hercules BK som igen igen var værter og igen igen sørgede for godt vejr. Igen igen blev der sørget helt fantastik for os alle. Tak til alle fremmødte, til bestyrelse og udvalgsmedlemmer.
Tak til dirigenten Flemming Nielsen AIR og Else Kilgod for at tage referat.
Særlig tak til Peter Jensen og Michael Yde fra ATK udvalget, til æresmedlem Torben Lindby og næstformand Erik Nyblom for stationsleder og indpisker tjansen ved Ide-seminaret.

Da vi vågnede søndag var r-mødet overstået. Personligt syntes jeg det var helt rart. Formen med at køre ideseminar og r-møde samme dag blev prøvet af for første gang og hvis der ikke kommer indvendinger gentages det næste år.

Må alt være godt i jeres liv, må i alle få en forrygende sommer, og få batterierne ladet op til en ny sæson.

Palle Nielsen, formand DB


af Palle Nielsen - 03.06.2013