Årets Kolding Cup byder på landskamp mellem Danmark og Tyrkiet

Danmarks Brydeforbund skyder i samarbejde med KIF brydning året ind med en landskamp i brydning mellem Danmark og Tyrkiet i forbindelse med årets Kolding Cup lørdag den 17. januar kl 20.00, i KIF Hallerne - TreFor Arena

Der afvikles otte kampe i de officielle vægtklasser som spænder fra 59 til 130kg
Det danske hold får kamp til stregen da Tyrkiet stiller op med deres olympiskehåb.
Brydelandskampe er et sjældent syn i Danmark, men KIF brydning havde længepuslet med ideen og inviterede sportschef Thor Hyllegaard og ungdomslandstrænerHåkan Nyblom til møde
med deres arrangement/event udvalg, da dealligevel var i Kolding i forbindelse med A TK.
Her præsenteredes de spændende tanker om en senior-landskamp i forbindelse med Koldingcup 2015.
Tiltaget lød spændende og det ville landstrænerteamet gerne bakke op, og derfrafaldt snakken hurtigt på at hente en stor brydenation til Kolding. Derblev kastet forskellige nationer op i luften. Heldigvis har det lykkedes os athente første prioriteten i form af Tyrkiet. De kommer med forholdsvisungt hold, som tyrkerne har stor tiltro til med henblik på OL 2020. De borog træner på center i Tyrkiet, som de kalder "Turkey Olympic Hope Center".
Landstrænerne har igennem de sidste par år haft et rigtig godt samarbejdemed tyrkerne. Der bliver ofte hentet sparringspartnere fraTyrkiet til vores bedste seniorer. 

Kampprogrammet (Danmark Vs. Tyrkiet):

1. 98 kg Mathias Bak - AdemUstaoglu 

2. 59 kg Tobias Fonnesbek - Ferdi Yoruk (reserve: Mikkel Lassen)

3. 75 kg Ahmed Iskandarani - Muhammet Akdeniz

4. 85 kg Mark Kjæp - Süleyman Erbay

20 min pause

5. 66 kg Anders Ekstrøm - Arif Erdogan

6. 80 kg Rajbek Bisultanov - Burhan Akbudak

7. 130 kg Ronni Volthers - Adem Ustaoglu 

8. 71 kg Fredrik Bjerrehuus - Ensar Karabacak

Tobias Fonnesbek er desværre yderst tvivlsom til kampen. Mikkel Lassen står klar i kulissen, hvis Tobias ikke skulle nå at blive klar.

Mark O. Madsen har desværre pådraget sig et lille brud i foden og bliver desværre ikke klar! 

Det svækker naturligvis det danske hold at vi må undvære to af vores store profiler.Vi stiller med et forholdsvis ungt hold, men gutterne vil gøre hvad de kan for at i alle får en fed oplevelse i Kolding på lørdag. 
Det er holdkamp, som altid er noget særligt. Det er mod Tyrkiet, en af de allerstørste brydenationer i verden. Det er brydning af international klasse. Der er al mulig god grund til at finde vej til TreFor Arena på lørdag.

Inden landskampen er der mulighed for at se en masse brydekampe når de indledende kampe ved Kolding Cup går i gang kl. 11.30. 


 

 


af Palle Nielsen - 13.01.2015