Tilbageblik på weekendens landskamp

I weekenden var KIF og Danmarks Brydeforbund værter for landskampen mellem Danmark og Tyrkiets seniorlandshold.

Selvom det Tyrkiske U23 landshold var i topform forud for deres nationale mesterskaber, så lykkedes det alligevel de danske drenge at vinde en 5-3 sejr.

Landstrænerne var særdeles tilfredse med weekendens præstation, og fremhævede at denne såvel som landskampen i Norge i slutningen af 2014, som enormt positive oplevelser med stort sportsligt udbytte for landsholdet. Endvidere bemærker Sportschef Thor Hyllegård, at det er længe siden Danmark har haft et seniorhold, hvor vi kan dække så mange vægtklasser som tilfældet er i øjeblikket. Det er fedt at være del af!Landstrænerne bemærkede endvidere at der blev leveret en flot indsats af alle brydere i weekenden, og det ser lovende ud for de kommende præstationer til de internationale mesterskaber i år.

Se resultaterne HER

Stemningen i TreFor Arena i Kolding var god, og man skal tilbage til VM Senior i Herning i 2009, for at finde tilsvarende brydeoplevelse på dansk jord. Mange tyrkiske fans havde fundet vej til TreFor Arena, nogle helt fra Svenborg. For de, der ikke havde mulighed for at være til stede, var der etableret live-streamingAlt i alt var det et glimrende tiltag KIF og landsholdet fik stablet på benene sammen – så absolut et eksempel til efterfølgelse!Mark O. Madsen var desværre skadet, men satte sig i stedet i kommentator stolen, så de der så kampen via live-streaming, fik ekspertbistand til kampene. Tak for det Mark!
TV Kolding var forbi og lavede et interview med Mark O. Madsen Se interviewet
HER

Der skal fra forbundets side lyde en stor tak til KIF brydnings eventudvalg med Stolten Thomsen brødrene, Bjarne og Torben i spidsen. Tak til alle de frivillige omkring kampen.
Tak til vores verdensklasse dommer Lütfü Atay. Den gode kontakt til tyrkerne har han en stor andel i. Her ses han i aktion i kampen i 59 kg med Mikkel Lassen. Mikkel Lassen hoppede ind, da Tobias Fonnesbek blev skadet og gjorde det fremragende med sejr i en særdeles tæt kamp.Stor tak til Sportschef Thor Hyllegaard som kultiverer vores internationale kontakter og i særdeleshed venskabet med tyrkerne. Og personligt med den tyrkiske træner Burhan Demirkiran. Burhan greb mikrofonen i pausen efter de første fire kampe. Her takkede han bl.a. for invitationen, fremhævede venskabet og takkede KIF brydning og Danmarks Brydeforbund.Det tyrkiske landshold havde følgeskab af Viceborgmesteren for Bursa regionen, Ali Ergün. Bursa regionen afholder hvert år et stort internationalt stævne, hvor han gerne så at en revanchematch fandt sted. Det kunne være fantastisk at opleve en sådan på tyrkisk grund.

Indtil da kan landskampen genses
HER

Michael Yde og Palle Nielsen


af Else Kilgod - 22.01.2015