Første OL-atlet udtaget

Danmarks Idrætsforbunds olympiske komite har udtaget Mark O. Madsen, som den første danske atlet til OL i Rio i 2016. Mark får bedre forberedelsesmuligheder, end han havde op til London 2012.

Mark O. Madsen er første mand på det danske holdkort til OL i Rio. Mandag blev bryderen udtaget af DIF’s bestyrelse på baggrund af en indstilling fra Dansk Brydeforbund.
 
”Det er en kæmpe ære at være den første, der bliver udtaget. Jeg har lige læst en artikel om, at danske atleter i øjeblikket klarer sig bedre sammenlignet med samme tidspunkt forud for OL i London, og det giver nogle gode vibrationer og en optimisme frem mod Rio,” siger Mark O. Madsen.
 
Den 31-årige falstring er dermed klar til sit tredje OL. Op til OL i Beijing i 2008 var han meget offensiv i sine udmeldinger og annoncerede, at han gik benhårdt efter guldmedaljen. Han røg dog ud allerede i første runde, og op til OL i London bevægede han sig helt bevidst under radaren. Han klarede sig bedre i London, hvor han endte med at tabe bronzekampen. Denne gang vil han finde en mellemvej.
 
”Jeg drømmer om noget stort i Rio, og jeg drømmer også om en medalje. Det vil jeg gerne stå ved. Men brydekonkurrencen er bare noget helt specielt. Der er ikke seedning, og jeg kan møde den regerende verdensmester i første runde. Derfor har jeg fokus på mig selv og mine forberedelser, for her kan jeg gøre en forskel. Jeg kan ikke kontrollere, hvor gode de andre er, eller hvordan lodtrækningen bliver,” konstaterer Mark O. Madsen.

første ol atlet udtaget 

Bedre forberedelser

Mark O. Madsens adgangsbillet til OL i Rio var en sølvmedalje ved VM i Las Vegas i begyndelsen af august. Forud for legene i London måtte han deltage i kvalifikationsturneringer i april – altså kun få måneder inden åbningsceremonien. Det lange perspektiv, han har nu, skal resultere i en optimal forberedelse.
 
”Jeg er lige blevet far igen, så der er mange praktiske ting i mit liv. Derfor er det en stor fordel for mig, at jeg selv kan tilrettelægge mine forberedelser. Jeg slipper også for at kæmpe mig ned i vægt til kvalifikationskonkurrencerne. Jeg vejer 80-81 kilo til daglig, men når jeg konkurrerer, smider jeg fem til seks kilo, og det er hårdt for kroppen,” siger Mark O. Madsen.

High performance er nøgleordene

DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt, er glad for at, at der nu er sat navn på den første atlet på det danske OL-hold. Et hold, som DIF og Team Danmark forventer bliver på cirka 135 atleter.
 
”Vi har arbejdet med OL i Rio i lang tid, men det er dejligt, at vi nu for alvor er i gang. Udtagelsen af Mark O. Madsen markerer, at vi går ind i en ny fase. High performance er nøgleordene for vores OL-arbejde, og vi vil sikre vores atleter optimale forberedelser. Dem får Mark nu,” siger Morten Rodwitt.
 
Konkret betyder det bl.a., at Mark O. Madsen sammen med Team Danmarks eksperter er gået i gang med at kortlægge hans profil i forhold til de såkaldte erogene stoffer, som kan være præstationsfremmende, lige som han til foråret tager i højdetræningslejr i Sierra Nevada, hvor han sammen med Team Danmarks sportsfysiologer vil arbejde på at få lagt de sidste procenter på grundformen.
 
”Sammen med Mark er vi gået i gang med at skrue de bedst mulige forberedelser sammen i et program, som giver ham optimale betingelser som både verdensklasseatlet og familiefar. Samlet vil det forhåbentlig bringe ham i absolut topform på alle parametre, når der skal kæmpes på måtten til OL. Det fortjener han,” siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark. 

Fakta 

Fakta om Mark O. Madsen
Alder: 31 år
Vægtklasse: 75 kilo
Tidligere OL-deltagelser: Beijing 2008, London 2012
Tidligere resultater: VM-sølv, 2005, 2007, 2009, 2015, VM-bronze 2006
 
Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
Danmark har indtil videre sikret sig 61 pladser til OL i Rio, og DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, der står for udtagelsen.

Links

Mark O. Madsen er første dansker på OL-holdkortet - artikel på dr.dk/sporten

Bryder er udtaget som første dansker til OL i 2016 - artikel på sporten.tv2.dk

Danmarks Brydeforbunds Mark O. Madsen er som den første danske atlet officielt udtaget til OL i Rio.Læs mere om udtagelsen her ▶▶

Posted by Danish Wrestling Federation - Danmarks Brydeforbund on Sunday, November 1, 2015


af Danmarks Idrætsforbund - 02.11.2015