glædelig jul

Et stort år for dansk brydning går på hæld

Der var fra start lagt op til at 2015 skulle være et år i forandringernes tegn - held, flid og mod ville at året skulle blive endnu bedre end vi havde turdet håbe på. Kære brydevenner, tusind tak for jeres indsats og jeres vilje til brydesportens fremme i året der gik. 2015 var i sandhed et år med forandringer og fornyelse...

Brydeforbundet fik et nyt ansigt udadtil med en ny hjemmeside, med tilhørende nyhedsbrev, og hertil en Facebookside med over 2000 følgere. Stor tak til Michael Yde for at indsatsen og for at holde tovet og til Mikkel Fogh, Flemming Nielsen og Jeppe Juhl for at assistere. Vi får mange positive tilbagemeldinger på både hjemmeside og nyhedsbrev, tak for det!

Velkommen tilbage til Udviklingstruppen

Det har været et år hvor vi for første gang stillede krav til brydernes kvaliteter for at kunne stille op til DM for drenge, ungdom og piger. Et krav som nogle kritiserede, men som har fået de fleste til at træne mere struktureret og målrettet. Udbyttet heraf er ikke gået upåagtet hen, og flere i brydedanmark, såvel som ATK teamet har kunnet udtrykke sin tilfredshed med at kvaliteten blandt bredden har fået et løft.
Et løft som sås tydeligt da udviklingstruppen blev gendannet efter sommerferien, med over 30 brydere samlet under ledelse af to nye talenttrænere, tidligere ungdomslandsholdsbrydere Luca Holt og Simon McKennel. Velkommen i staben til de to trænere og stort tillykke til Simon McKennel med diplomtræneruddannelsen i DIF. Vi ser frem til flere samlinger med denne trup i 2016. Truppen som skal agere fødekæde til vores ungdomslandshold, Team 2020. Et forum hvor også trænerne har mulighed for vidensdeling og sparring.

Danmarks Brydeforbund fik et nationalt kraftcenter

Der blæste kraftige vinde i foråret da BK Thor N og BK Thrott ansøgte DB om at blive værtsklub for DB’s Nationale Kraftcenter (NKC.) Begge klubber havde rammerne for et NKC i orden. BK Thor N havde derudover et særdeles attraktivt økonomisk tilbud fra Guldborgsund Kommune. Med et snævert flertal i bestyrelsen blev BK Thor N valgt som værter for DB’s NKC. Ønsket om at kunne samle de bedste brydere et sted blev en realitet. Der er officiel åbning af DB’s NKC den 1.9.2016, men allerede den 9.-10. januar er der informationsweekend i Nykøbing Falster om muligheden. Der kommer snart en informationsfolder i omløb.

ATK implementeringen går ind i sit sidste år

Bredden i dansk brydning krævede mere opmærksomhed. Flere klubber er i akut nød, nogle er endda lukningstruet. Der er bekymrende miner over at stævner bliver aflyst. Der kom forslag til strategier for området. Bl.a. at der igen blev mulighed for at få sparring fra en breddekonsulent. Vi forventer at starte ud i 2016 med en deltidsansat konsulent eller at hyre folk til udvalgte projekter.
ATK implementeringsprojektet går ind i det tredje og sidste år og her vil der fortsat blive fokuseret på klubudvikling bl.a. gennem handlingsplanarbejde, øge kvaliteten i træningen samt træneruddannelse. 
Flere klubber arrangerer ministævner i træningslokalerne. Jeg håber alle klubber vil lade sig inspirere og komme i gang med dette, så bryderne får flere kampe at måle sig på. Og der skal også lyde en opfordring til at bakke bredt op om de cupstævner som stadig er på kalenderen.

Mark O. sikrede dansk brydning en plads til OL i Rio

Mark O. Madsen gjorde det igen. Med sin fjerde sølvmedalje ved et VM, blev han klar til sit tredje OL. En ganske pæn markering af 10 år på toppen af international brydning. Intet mindre end verdensklasse. Stort tillykke til Mark, familien omkring ham og alle som bakker op.
Indgangen til 2016 med OL i udsigt for dansk brydning med den ekstra opmærksomhed det giver, kan vi alle læne os op ad og nyde. Men før vi kommer så langt, har vi tre spændende OL kvalifikationer at se frem til, hvor der skal krydses alt hvad vi har, for Frederik Bjerrehuus, Anders Ekstrøm og Tobias Fonnesbek.
På Team 2020 viste Rajbek Bisultanov international klasse med fremragende kampe ved junior EM. Det skal blive spændende at følge Rajbek næste år, når han bliver seniorbryder og optages på landsholdet. Stort tillykke med det!

Tak til landstrænerteamet Szymon Kogut og Håkan Nyblom. Til sportschef Thor Hyllegaard som holdte overblikket og fik forhandlet en super god aftale med Team Danmark.

Tak for kampen til bestyrelsen og til Michael Yde for en fornem indsats med ATK og driften af DB.

Sidst men ikke mindst tak for i år, til alle de frivillige ude i klubberne. Uden trænere, forældre, bestyrelsesmedlemmer og holdledere, havde der ikke været noget brydedanmark!

Med ønske om en glædelig jul og et godt nytår til jer alle


Palle Nielsen
Formand i Danmarks Brydeforbund


af Palle Nielsen - 15.12.2015