ATK trænerkursus Roskilde april 2015

ATK trænerkursus i Roskilde
DB havde alle kanoner i stilling til weekendens trænerkursus i Roskilde. Landstræner Szymon Kogut og Håkan Nyblom, samt sportschef Thor Hyllegaard var undervisere og der var oplæg om ATK vision og fremtid fra undertegnede inden det gik løs på madrassen.
Rammerne og madrassen sørgede AIR for. Også forplejningen var i top. Tak til Bo Lorenzen for den ”vilde” anretning til frokost og aftensmad.
Deltagerlisten var til gængæld ikke prangende hvad antal angår, desværre.
Stor tak til de 10 deltager som havde fundet vej, for jeres indlevelse og engagement.



Hovedformålet med trænerkurserne er at bevæge os fra primært mesterlære til mere videns baseret træning. Minimerer tilfældigheder og tradition, samt skabe en rød tråd i træning fra klub til talenttrup.
Der var lagt vægt på træning som kom rundt om teknikmærkerne, motorik og bronze. Men deltagerne havde mulighed for selv at komme med ønsker som passede til den kategori de primært trænede.



Under oplægget blev der snakket om hvad der er ”rigtig” brydning, om teknikmærkernes velsignelse og fælder. Vi var omkring stævnekultur og fokuseringen på udvikling frem for resultat.
Ellers var det primært learning by doing. Masser af tid på madrassen, masser af inspiration og mulighed for at gøre ens træning mere meningsfuld og struktureret fremover.



Tak for den positive feedback fra deltagerne. Stor tak til AIR Roskilde for det meget fornemme værtsskab. DB er tilbage med flere trænerkurser i efteråret, hvor vi naturligvis håber at se en del flere trænere.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 23.04.2015