DM Senior Roskilde 11_4_2015

DM senior 2015 tyndt besat

Ved årets danske mesterskab i Roskilde, lørdag den 11. april 2015, fyldte det lave deltagerantal mere hos mange end det brydemæssige og forståeligt nok. 23 indvejede er det laveste i nyere tid og kunne give anledning til panderynker.
Heldigvis ved vi, at der er flere deltagere derude, nogle er skadet og andre har deres grunde til ikke at stille op. Og så tror vi på, at med den udvikling vi har sat i gang, så vender det med tiden.
Her og nu taler vi om næste år kun at bryde i de seks olympiske vægtklasser og så kunne man evt. droppe bindingen til den vægtklasse man tilmeldt i.

Ellers var det en fornøjelse at gæste mesterskabet. Værterne AIR Roskilde sprang til med kort varsel, da BK Viking meldte fra.
Stor tak fra DB’s bestyrelse til AIR og alle klubbens frivillige, for lysten og viljen til at afvikle dette mesterskab og tak til klubben generelt for engagement og vilje til brydningens fremme.
Festsalen på Himmelev skole var super til formålet og skabte en perfekt kulisse om det mindre mesterskab.

Den eftertragtede DIF medalje er stadig i høj kurs og det meste af den danske elite stillede op.
Heriblandt landsholdsbryderne Mark O. Madsen, Frederik Bjerrehuus og Tobias Fonnesbek. Ahmed Iskandarani og Anders Ekstrøm var desværre skadede.
Flere fra ungdomslandsholdet tog kampen op med seniorerne, og så var der ellers flere gamle kendinge, bl.a. Jeppe Juhl 42 år fra AK Rolf.
Der var kamp om mesterskabet i alle vægtklasser på nær 98 kg, her blev Ronni Volthers dansk mester uden sved på panden.
Det lokale håb Martin Lorenzen måtte afgive sin titel i 59 kg til unge Mikkel Lassen fra AK Heros.Tobias Fonnesbek BK Thrott 66 kg og Fredrik Bjerrehuus Herning 71 kg kom ubesværet til deres mesterskab / et af mange i rækken.
I 75 kg måtte Frederik Ekström BK Thor N fighte for mesterskabet, Wissam Khalil AIR kæmpede bravt.

En kamp der var set frem til var opgøret mellem mesteren og lærlingen i 80kg. Mark O. Madsen BK Thor N og Rajbek Bisultanov Herning. Finalen blev mere tæt end forventet. Rajbek gav Mark kamp til stregen, men måtte se sig slået af mesteren med 2-1. Fantastisk kamp med meget høj klasse.Niels Esbensen BK Thor N blev uden besvær mester i 85 kg, det samme gjorde Nick Eliassen BK Thor N i 130 kg.

Der blev ikke brug for nogen kugleramme for at regne ud at BK Thor N sammenlagt blev suveræn vinder af DM 2015. En titel de har smykket sig med i mange år. Tillykke til BK Thor N.

Resultatliste DM Senior 2015

Vi ses igen til næste år, hvor DM afholdes i Aalborg den 21. maj, med Thor Vejgaard som værter. Værterne fylder også rundt, 100 år. Det skal fejres!

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 11.04.2015