Europæiske Mesterskaber for Juniorer 2015

Rajbek Bisultanov og Mathias Bak har repræsenteret Danmark i den forgangne weekend

Mathias Bak fik sin sag for allerede fra start, da hans første kamp stod mod den regerende verdensmester Orkhan Nuriyev fra Aserbajdsjan. Kampen endte 1-9. Heldigvis gik Mathias' overmand i finalen, og Mathias fik således endnu en chance i repechagekampen mod Nikoloz Kakhev fra Georgien. Mathias måtte desværre også se sig slået i denne kamp, hvor han måtte gå til pause med stillingen 0-2, og sidenhen måtte se sig slået 0-3.

Mathias endte således på en 13. plads, til dette års EM for Juniorer i 96KG.

Rajbek Bisultanov lagde hårdt udi 74KG vægtklassen, ved at vinde en faldsejr over Mariea George fra Rumænien 5-2.

Herefter var det Filip Sacic fra Kroatiens tur. Sacic blev nr. 5 til VM Junior sidste år, så det var en rutineret modstander Rajbek mødte. Denne kamp endte 3-1 i Rajbeks favør. 

Rajbeks næste kamp var mod Furkan Bayrak der var på hjemmebane. Furkan vandt EM bronze og VM guld sidste år. Niveauforskellen mellem Rajbek og Furkan var svær at få øje på, eftersom kampen var utrolig tæt, og hjemmebanefordelen ikke fornægtede sig. Rajbek måtte desværre gå fra den utroligt spændende kamp med et 4-5 nederlag.

Heldigvis vandt Furkan Bayrak sin efterfølgende kamp, hvilket resulterede i at Rajbek skulle kæmpe repechage mod Sidek Kurbanov fra Rusland. Kampen var tæt, og begge brydere måtte gå til pause med stillingen 2-2. Rajbek nåede at få en smal føring med et enkelt point lige efter pausen, hvilken kun holdte kortvarigt, da russeren scorede 3 point med blot 01:24 tilbage på lystavlen. Således endte kampen med 6-4 i russerens favør. 

Rajbek har denne weekend bevist han hører til blandt eliten i europæisk brydning med sin flotte 7. plads, og der hersker ingen tvivl om at Rajbeks blanding af talent og arbejdsindsats vil udløse medaljer i de kommende år.

 

EM Junior Tyrkiet 

Læs mere om EM Junior 2015 på United World Wrestlings hjemmeside.


af Michael Yde - 27.06.2015