Danmarks Brydeforbund etablerer nationalt kraftcenter i Nykøbing Falster

Brydeklubben Thor Nykøbing Falster er ved forbundets bestyrelsesmøde torsdag den 6.8.2015, blevet udvalgt til at huse Danmark Brydeforbunds nationale kraftcenter. Det sker blandt andet med støtte fra Guldborgsund Kommune, hvor Kultur og Turismeudvalget har afsat en halv million om året i fem år til at understøtte kraftcentrets store arbejde. Der har i mange år i forbundet været et ønske om at samle de bedste brydere eet sted.

Fra forbundets side er der stor anerkendelse af BK Thor som har i mange år været førende i dansk brydning. Med Mark O. Madsen i spidsen, har klubben skabt elitemiljø som vi forventer, vil have stor indflydelse på de brydere som vælger at forfølge drømmen om at blive bedst i verden og komme til OL. Det Nationale kraftcenter vil også blive interessant for udenlandske brydere.

Anerkendelsen går også til det samarbejde der gennem mange år har været mellem klubben og kommunen. Stor tak til Guldborgsund kommune for deres værdsættelse af brydesporten og for at se denne mulighed for at skabe noget stort for vores forbund og for kommunen selv.

Danmarks Brydeforbunds landstrænere flytter til Nykøbing Falster og bliver tilknyttet kraftcenteret som officielt åbner 1.9.2016. Men allerede ved udnævnelsen går vi i gang med at forberede opstarten ved forbedring af faciliteterne også med tilskud fra Guldborgsund kommune.

Yderligere oplysninger fra DB, Erik Nyblom 2246 7929

Video udarbejdet af værtsklubben BK Thor

Guldborgsund kommune ser frem til udvidelsen af samarbejdet

BK Thor og Guldborgsund kommune har i mange år haft et forrygende samarbejde.
Martin Lohse, formand for kommunens Kultur, Turisme og Bosætningsudvalg siger;
”Vi vil gerne anerkende den kæmpe arbejdsindsats, der lægges af brydere, ledere, trænere og mange andre frivillige i brydeklubben Thor. Det er fuldt fortjent, at de nu er udpeget til at være hele landets kraftcenter for brydning, og vi er sikre på, at endnu flere brydere nu vil flytte til vores landsdel for at være med i eliten. Brydeklubben har senest vist sin kvalitet ved danmarksmesterskaberne 10.-11. april, hvor de tog 5 ud af 8 mesterskaber. Desuden gik to medaljer til brydere fra Herning brydeklub, men bryderne træner til dagligt i Thor. Brydeklubben har allerede fået flere brydere til at flytte til Guldborgsund Kommune, for at træne. De har også vist ved flere lejligheder, at de kan lave store sportslige arrangementer. Senest var det DM i beachwrestling på Marielyst. Det internationale stævne Thor Masters trækker hvert år nogle at de bedste brydere i verden til byen. Det særlige ved Thor, er deres store sociale engagement, og deres evne til at rumme alle. De formår både at skabe store resultater og hele mennesker, og det er en præstation, som de godt være stolte af. Pengene til brydeklubben kommer fra bosætningspuljen, da Thor allerede inden de blev kraftcenter har vist, at de kan tiltrække nye borgere til Guldborgsund Kommune”.

Yderligere oplysninger, Martin Lohse, udvalgsformand 2518 1813

BK Thor ser frem til at byde kraftcenterbryderne velkommen

Formand for BK Thor, Peter Jensen og tidligere formand Søren Hyllegaard, som har lagt meget arbejde i kontakten til kommunen siger;
”Vi er fantastisk glade for, at brydeforbundet anerkender os for de resultater, vi nu har leveret igennem rigtig mange år. Når man ser på resultaterne både indlands og udenlands, er der ingen tvivl om, at BK Thor er gode til at få det maksimale ud af brydere, de træner. Men klubben satser ikke kun på at skabe talenter på brydemåtten, men gør meget ud af at skabe et stort sammenhold både i, og uden for træningslokalerne. Det giver sig eksempelvis udtryk i, at udenlandske brydere lærer dansk på rekordtid, når de har deres daglige færden i BK Thor. Det er vigtigt for os, at vi skaber hele mennesker, for psyken er en stor del af brydesporten. Og det betyder, at der skal være styr på uddannelse, bolig med videre, så det er områder, hvor vi i det daglige støtter vores brydere”.

Yderligere oplysninger, Søren Hyllegaard 2093 3108


af Palle Nielsen - 07.08.2015