Brydning med i projekt "AKTIV ÅRET RUNDT"

De danske brydeklubber er blevet inviteret til at deltage i en national skole-brydedag, arrangeret af projekt AKTIV ÅRET RUNDT

AKTIV ÅRET RUNDT vil gerne have brydning med i en landsdækkende skolebrydedag. Det eneste I som klub skal gøre er at booke jeres brydelokale, finde instruktør til 2x1,5 times brydetræning om formiddagen og evt. 2x1,5 times brydning efter frokost og sørge for frugt og saft, som bliver betalt af projektet. 
Der skal være to instruktører til hvert pas. Har din klub ikke mulighed for at stille en instruktør til rådighed er DB behjælpelig med at skaffe dem. Når dagen kommer skal klubberne have noget materiale at dele ud. Har din klub ikke nogen brochurer eller lignende er Danmarks Brydeforbund behjælpelig med at få det lavet. 
Alle events skal være samme dag og det bliver en hverdag i november. AKTIV ÅRET RUNDT sørger for alt promovering og tilmeldinger. Han har en mail gruppe som indeholder 17500 lærer på projektet. Der er tilknyttet hjemmeside og FB side og der bliver lavet brochurer. Så en enestående chance for at blive set derude på skolerne. 

Ønsker din brydeklub at deltage?

De brydeklubber der ønsker at deltage, skal vende tilbage til Danmarks Brydeforbund snarest muligt. Oplys klubnavn, mailadresse og telefonnummer på den person i klubben der skal være kontakt person. Giv besked indenfor den næste uge, hvis det er interessant for din klub. 

Hvad er projekt Aktiv Året Rundt?

Projekt Aktiv rundt i Danmark har eksisteret i 10 år og havde sidste år 265.000 deltagende elever fordelt på 80% af landets skoler. Det er dermed landets største skoleprojekt der arbejder med sund  og aktiv livsstil. Projektet består af ”Skolernes Sundhedsuger” og afvikles altid i uge 39-41. Sidste år deltog 250.000 elever og op mod 1 mil danskere blev berørt af projektet. Temaet var ”KOM I selvSVING” og havde bl.a. en dans/musikvideo tilknyttet projektet (set mere end 200.000 gange på 3 uger)

Projektet indeholder også andre tilbud ”Naturløb” og ”Skolernes Floorballdag” der går på tilbud til den åbne skole/ idrætsforeningstilbud (samarbejde mellem forbund, klub/forening), hvor klasserne kommer på besøg i den lokale idrætsforening til en aktivitet – sidstnævnte bliver udvidet fremadrettet (se afsnittet herunder).

Projektet har kontakt til alle landets skoler og en maillærerdatabase til 17.500 lærere så projektet skaffer nemt elever til de forskellige aktiviteter – hjemmesiden er www.aktivrundti.dk hvor tilmeldingen altid foregår.   

Nyt navn: Aktiv Året Rundt

Aktiv rundt i Danmark skifter navn til Aktiv Året Rundt for at indikere at der fremadrettet hele året vil være sjove bevægelsestilbud til skolerne. Aktiv Året Rundt afholder stadig aktiviteten ”Skolernes Sundhedsuger” i ugerne 39-41 men vil også i løbet af året afholde nye sjove, legende og forskellige idrætstilbud. Aktiv Året Rundt handler stadig om at skabe sunde vaner hos eleverne omkring bevægelse, mad, søvn og fællesskab. Vores motto er der heller ikke ændret ved,- det skal stadig ”være sjovt at være sund”. 

Aktiv Året Rundt

Hele året rundt ønsker vi at skabe endnu flere nye sjove, legende og forskellige idrætstilbud til skoleeleverne samt at inspirere lærerne gennem undervisningsmaterialer til på nye måder at undervise i disse idrætsaktiviteter i skoleregi.

Alle idrætstilbuddene er et samarbejde mellem idrætsforbund, lokale foreninger og UC SYD. Der er pt. lavet samarbejdsaftaler med 12 idrætsforbund.  

Målet med flere idrætstilbud er at få endnu flere elever tilknyttet idrætsforeningerne samt at sikre at aktiviteterne i forbindelse med den ”Åbne skole” sker på en pædagogisk og didaktisk god måde.


af Palle Nielsen - 01.04.2016