EM bronze til Nikolai Mohammadi

Trods det europæiske mesterskab var Nikolais første, holdte det ham ikke fra at rende med en velfortjent bronzemedalje, samt en masse gode kampe i rygsækken

Nikolai Mohammadi fra BK Thor leverede i dag fire gode og spændende kampe til EM for ungdomsbrydere, der blev afholdt i Stockholm. På forsøgsbasis havde United World Wrestling åbnet op for at landene måtte deltage med to brydere i hver vægtklasse, hvilket gjorde at der var 19 brydere i Nikolais vægtklasse - 46 kg.

Nikolai Mohammadi til U EM

(Nikolai Mohammadi vs. Akaki Osiashvili (GEO). Foto: Ove Gundersen)

Første kamp

Nikolai havde trukket nummer 1 i lodtrækningen, og skulle derfor starte med at bryde i 1/8 dels-finalen. Det var en spændende kamp, der spændingen holdt lige til sidst. Nikolais modstander i kampen var Akaki Osiashvili fra Georgien. Georgieren startede med at komme forud, ved at Nikolai forsøgte at slå et greb, hvilket georgieren forpurrede. Dette honorerede dommeren med 2 points, hvilket fik det danske ringhjørne til at bruge en challenge. Medhold fik Danmark ikke, men Nikolai og trænerteamet holdte hovedet koldt, og Nikolai udlignede i det sidste minut til 3-3. Da dommeren fløjtede kampen af, havde Nikolai scoret de sidste points og kunne gå fra sin første kamp som vinder.

Kvartfinale

I kvartfinalen besejrede Nikolai Ivan Emilov Damyanov fra Bulgarien med teknisk fald 8-0 allerede i første periode! Med en 2-pointføring fik Nikolai besejret Bulgareren i én aktion, ved at lave to rulninger og efterfølgende at rygvende sin modstander. Således afsluttedes kampen, og Nikolai var klar til semifinalen.

Semifinale

Nikolai tabte semifinalen 1-6 til Kadir Kazim Kamal fra Tyrkiet, der endte med at vinde sølvmedalje. Efter nederlaget i semifinalen skulle Nikolai kæmpe om bronzemedaljen, i aftenens første kamp.

Bronzefinalen

Nikolai besejrede Vladyslav Yevtushenko fra Ukraine med 9-4, og vandt hermed bronzemedalje til sit debut EM for ungdomsbrydere.

(Fra venstre: Håkan Nyblom, Nikolai Mohammadi og Thor Hyllegaard. Foto: Privat)