Thrott nomineret til den Internationale Idrætspris i Århus Kommune

Når årets DM Fest på lørdag afholdes i Hermanns i Tivoli, er Throttbryderne blandt de nominerede til Den Internationale Idrætspris i Aarhus Kommune

Brydning er en international sportsgren, med mere end 20 millioner udøvere på verdensplan. Herhjemme er brydning derimod en lille sportsgren, hvorfor det kan være svært at fastholde børn og unge, da udbuddet af turneringer på dette niveau er småt og alene med danske deltagere. Derfor rejser Brydeklubben Thrott til udlandet 1-2 gange om måneden i sæsonen. Udlandsturene er både korte ture til Sverige og Tysland, men har over årerne også budt på lange ture til venskabsklubber i Ukraine, Polen, Kroatien, Estland og Tjekkiet, der udover turneringsdeltagelse også byder på træningsophold og prøver på den lokale kultur.

(Prag Wrestling Open Oktober 2016. Foto: BK Thrott)

For Brydeklubben Thrott er det naturligvis en stor ære at være nomineret til en fornem pris som denne.

“Når vi i en Kommune med mere end 400 foreninger, kan blive nomineret til Den Internationale Idrætspris, vidner det om at det arbejde vi lægger for dagen i vores klub, bliver positivt bemærket og det er enormt motiverende”, udtaler Kristian Jaquet, der er formand for Brydeklubben Thrott og fortsætter: ”Vi mener at det er enormt dannende, at vores udøvere oplever fremmede kulturer, både menneskeligt og sportsligt. I eksempelvis Østeuropa er brydning en velkendt sport, med mange udøvere. Der findes børn og unge med mange forskellige baggrunde og forudsætninger men med fællesskab i brydesporten, ønsker de på samme måde at møde andre brydere, fra andre kulturer.
Den internationale Idrætspris er stiftet af Aarhus Oliefabriks Fond for almene formål og uddeles i samarbejde med rådmanden for Kultur og Borgerservice. Thrott er nomineret sammen med AGF Håndbold og VIK Gymnastik og udover prisen og æren er der 10.000 kroner på højkant.


af Brydeklubben Thrott - 31.01.2017