Ny eliteplan for 2016-2020

Danmarks Brydeforbunds Eliteplan har det forgangne år gennemgået en større overhaling, så det er med stor glæde at vi nu kan præsentere den for jer

Bestyrelsen aftalte tilbage i oktober 2015, at en række politikker skulle opdateres. De væsentligste tilføjelser eller udspecificeringer til denne revision af elitepolitiken, omhandler det nationale kraftcenter samt specifikke krav til de ansatte i eliteudvalget. Hertil er politikken opdateret, således det nationale kraftcenter ikke blot er omtalt i generelle vendinger, men helt specifikt tilpasset det nuværende setup, samt Danmarks Brydeforbunds forventninger til dette.

Tingene bevæger sig i den rigtige retning

Næstformand Erik Nyblom ser tilbage på processen med revidering af forbundets eliteplan:

»Den eliteplan vi nu ser, er en revideret udgave af det, der en gang hed Eliteplan 2014-2020. Med etableringen af det Nationale Kraftcenter i efteråret 2016, kan vi nu være mere specifikke, specielt omkring hvad forbundet kan tilbyde og hvilke krav der stilles til de aktive. Der er brugt megen tid på at forsøge få det hele med.

Personlig synes jeg også planen beskriver vigtigheden af samarbejdet mellem klubberne og forbundet. Endvidere er der tilføjet krav til efteruddannelse af de ansatte og krav til specifikke udtagelses kriterier forud for hver sæson.

Den faste struktur, der tager udgangspunkt i et nationalt kraftcenter, har lige slået døren op sidste efterår. Der er lavet et godt forarbejde i Nykøbing og Guldborgsund Kommune. Tingene bevæger sig helt klart i den rigtige retning. De unge brydere skal lige vænne sig til den nye hverdag, men personlig er jeg ikke i tvivl om at vi her har fat i det rigtige. Det er nok for tidligt at forvente den store forskel allerede i år, men jeg mener godt vi kan forvente at se resultater af arbejdet i næste år og at vi senest i 2019 høster godt af arbejdet på NKC.«

Læs den reviderede eliteplan her.


af Danmarks Brydeforbund - 20.01.2017