Fællestræning gavner klubber og udøvere

KIF, BK Thrott og BK Odin mødes til fællestræning hver 3. tirsdag. Det skaber sammenhold, inspiration og udvikling

Mandag den 3. oktober mødtes 22 drenge i alderen 10-16 i BK Odins lokaler på Thorlundvej for at udfordre hinanden på styrke og teknik samt få input fra trænere fra andre klubber. Det var også en god lejlighed til at knytte nye bekendtskaber, og styrke det sociale sammenhold, som altid har kendetegnet brydesporten i Danmark.

(Holdfoto efter fællestræningen i mandags. Foto: Privat)

Fællestræning er ikke bare motiverende for udøverne og trænerne, men det understøtter også klubbernes struktur og udvikling, da det både giver inspiration og sammenhold til brug for den videre klubudviklingsproces.

Fernando Highland er en af initiativtagerne til fællestræningen og han fremhæver, at der er utrolig megen læring at hente for en ny klub som Odin- såvel træningsmæssigt som organisatorisk.  ”og så er det jo bare dejligt at være vidne til, at de mange børn får en god oplevelse og nye kammerater” siger Fernando.

Også udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou glæder sig over de tre klubbers initiativ:   

”For nye klubber, eller klubber der af en eller anden grund er presset på ressourcer, kan det stærke klubsammenhold, som fællestræningen opbygger, være det der kan sikre en solid platform for klubbens videre drift og udvikling, hvilket er helt centralt i en lille sportsgren som brydning” udtaler han.

”Det vidner om, at klubberne, måske uden at vide det selv, allerede er på forkant med implementeringen af de strategiske spor” slutter Rami Zouzou.

Næste træningssamling finder sted den 24. oktober i Kolding.


af Danmarks Brydeforbund - 05.10.2017