Puslingefremgang i Frederikshavn Brydeklub

FFI brydning har vendt de seneste års frafald til en markant fremgang på puslingefronten

Danmarks nordligste brydeklub har i flere år haft et stabilt hold af drenge-, ungdoms- og juniorbrydere. Desværre har FFI for alvor mærket det, som vores Forbundsanalyse pegede på; at frafaldet af netop denne målgruppe har været markant.

Men selv om det er trist, at de unge ikke længere er at finde på måtten i Frederikshavn, betød situationen, at man har kunne frigive ressourcer til at satse på fremtiden, hvilket har resulteret i intet mindre end et boom i antallet af puslingebrydere.

”Vi blev enige om at tage udgangspunkt i de ressourcer, der stadig var i klubben. Og med det som platform, skabe en udvikling med udgangspunkt i puslingebryderne” udtaler formand Peter Chr. Jensen og fortsætter ”Vi oplevet et boom på puslinge- siden, som man næsten ikke kan tro på og det lykkedes os at holde på en fast stamme som har holdt ved i 3 - 4 år”.

Målsætninger og ambitiøse tiltag

FFI har derfor sat gang i en række ambitiøse tiltag, som man end ikke turde drømme om for bare 2 år siden. De har lavet en målsætning om at stille med et FFI-drengehold til hold-DM i 2020, hvilket er blevet klubbens samlede projekt.

For at realisere denne målsætning, har klubben iværksat en række handlinger, der skal understøtte udviklingen og fastholdelsen. Bl.a. afholdes der den sidste onsdag i måneden fælles træning for alle hold, hvor der bliver serveret aftensmad, som klubben står for, hvor forældrene byder ind som kokke. Det alene har været en stor succes.

Derudover har man for alvor skruet op for stævneaktiviteten. Ved kredsturneringen i Herning deltog man med 20 brydere og ved Bjørne Cup på Falster stillede 10 brydere til start. Derudover havde klubben medbragt et kæmpe heppekor af forældre og søskende, hvilket for alvor vidner om deltagelse og engagement.

Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Simultant med udviklingen på puslingefronten, har man også haft held til at rekruttere nye seniorbrydere fra MMA- miljøet. Ved Alsia- Cup i Sønderborg kunne man derfor give debut til Kristoffer Holmgård, som kom i klubben for ca. halvandet år siden for at supplere sin træning.

Udviklingen i Frederikshavn glæder udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou:

”Gennem struktureret arbejde, realistiske målsætninger og realiserbare handlinger har de danske brydeklubber et kæmpe vækstpotentiale. Hvis vi samtidig er gode til at gribe ud efter motionstenderne i tiden, bliver vi endnu mere attraktive for folk, der ikke gider betale 300-400 kr. om måneden for at dyrke crossfit, som jo i bund og grund er et andet ord for brydetræning.”  


af Danmarks Brydeforbund - 25.10.2017