Danske mesterskaber for børn og unge afholdt i Odense

Landets nyeste brydeklub var ramme om weekendens DM, hvor de deltagende børn og unge tilsammen kæmpede 169 kampe

Hvis ikke HC Andersens fødeby skulle danne ramme om et vaseægte eventyr, så ved Vi ikke hvor. For det er i sandhed eventyrligt, hvad der blev skabt, da DM for drenge, ungdom, junior samt pige/kvinder løb af stablen i Sportscentrum på Thorslundevej i Odense den 17.-18. marts.

(Lucas Høier fra BK Thor i rød trikot, mod Oliver Krüger fra BK Thrott i blå trikot.)

Ikke alene var det weekenden, hvor det første uofficielle danske mesterskab blev udkæmpet i Danmarks Brydeforbunds regi. Det hele blev tilmed arrangeret med kort varsel af brydeklubben Odin. Det er ikke så lidt af en bedrift for Danmarks yngste brydeklub. Det er i sandhed en eventyrlig fortælling om at tro på sin længsel mere end sin fortvivlelse!

I en sport som på nuværende tidspunkt ikke engang har 2000 medlemmer, lykkedes det at stable et DM på benene, hvor 35 drenge, 19 ungdomsbrydere og 18 kvinder udkæmpede hele 95 kampe, hvor brydeklubben Thor til sidst kunne lade sig hylde som vinder af holdturneringen.

Brydeklubben Thor gjorde rent bord

Det lykkedes brydeklubben Thor, der også er værtsklub for det nationale kraftcenter, at opnå kåring som bedste klub i samtlige alderskategorier. Således kan Thor drage tilbage til Nykøbing Falster, med intet mindre end 81 nye points til mesterskabsdatabasen.

Så er anden dagen ved DM slut. Vi gjorde endnu en gang rent bord ved at blive bedste klub både for junior og fristil for...

Posted by Brydeklubben Thor on Sunday, March 19, 2017

 

Fristilsmesterskab for drenge er en stor succes

Søndag den 18. marts kunne Formand Palle Nielsen for første gang nogensinde åbne det uofficielle fristilsmesterskab for drenge

Fristilsmesterskaberne er et forsøg på at tiltrække flere udøvere til vores sport og udvikle denne kategori, som på verdensplan er enorm populær.  Og at dømme efter interessen, må forsøget betegnes som en stor succes.

(Mikkel Lassen fra Heros i rød trikot, mod Kasper Ravn fra BK Thrott i blå trikot.)

I alt 74 kampe blev udkæmpet og det var en fornøjelse at se, hvor hurtigt bryderne kunne omstille sig til at gå efter benene i stedet for udelukkende at fokusere på overkroppen.

De mange deltagere, den store opbakning og den fantastiske indsats fra værtsklubben Odin vidner om, at selvom vi måske er små i antal, er lysten og viljen blandt landets klubber, frivillige og ikke mindst udøvere i særdeleshed til stede, hvilket tegner godt for brydesportens fremtid. Især med tanke på, at en så ung klub som Odin kunne stable et så storslået arrangement på benene. 

Præcis som HC Andersen troede på, at vi gennem ihærdighed, positivitet og kreativitet kan forvandle og udvikle os, viste DM i Odense, at brydesporten er inden i en fantastisk forandringsproces, og selvom vi nok aldrig har været en grim ælling, viste denne weekend, at vi nok ender ud, som en smuk svane.

Facts 

Lørdag: 35 drenge, 18 piger/kvinder, 19 ungdomsbrydere. I alt 95 kampe.

Søndag: 25 juniorbrydere, 27 fristils-drengebrydere. I alt 74 kampe.

Resultatlister

Resultatliste for lørdagen (U - Pi/Kv - D GR)

Resultatliste for søndagen (J - D Fri.)


af Danmarks Brydeforbund - 19.03.2017