Nyt om fristils DM for seniorer

Danmarks Brydeforbund vil arbejde frem mod at DM i fristilsbrydning for seniorer bliver et officielt mesterskab om få år

Det er en stor glæde at vi for første gang i nyere tid (måske nogensinde) sætter rammen for et fristils mesterskab for herrer, i forbindelse med der afholdes DM senior på Nykøbing Falster d. 22. april 2017. 

Det bliver et uofficielt et af slagsen i første omgang, hvorfor Danmarks Brydeforbunds Mesterskabsregulativ ikke er gældende. Men vi dedikerer os til opgaven med at skabe tradition og kultur for fristil i Danmark! Så vi forventer at dette DM bliver officielt inden for ganske få år, med mulighed for at der også arbejdes mod kvalifikation til internationale mesterskaber og på sigt endda de olympiske lege.  

Information om dette års uofficielle DM for seniorer

Vi har sat nogle få og enkle retningslinjer op for dette første år, hvor mesterskabet afholdes på forsøgsbasis:

1. Brydere der stiller op for en klub under DB, skal være i besiddelse af en gyldig DB startlicens og betale kr. 200,- i startpenge.

2. Brydere der stiller op, der ikke er medlem af en klub under DB, skal betale kr. 400,- i startpenge (startlicens er inkl. i prisen.)

3. Tilmeldingsfristen til mesterskabet er den samme som til Græsk-romersk, dvs. mandag d. 10. april.

4. Man kan ikke stille op i både fristils- samt græsk-romersk brydning denne dag.

Det forhøjede startgebyr for brydere som ikke er medlem af en klub under DB, er med til at dække udgifterne til bl.a. dommerhonoraret, der for DB klubber er kr. 400,- per klub (uanset antal deltagere).

Vi glæder os til at udvikle denne kategori i Danmark, der internationalt anses ligeværdigt med græsk-romersk brydning.


af Danmarks Brydeforbund - 16.03.2017