Ungdomslandsholdet har optaget fem nye brydere

Efter et længere prøveforløb kunne fem aspiranter som afslutning gennemføre Danmarks Brydeforbunds teknikmærke i guld, og formelt blive optaget på ungdomslandsholdet

I slutningen af 2016 udvalgte landstrænerteamet 13 aspiranter, der skulle tilbydes at starte på ungdomslandsholdets prøveforløb. Et forløb der har til formål at vurdere hvilke brydere der har talentet til at blive optaget på ungdomslandsholdet.

Udover bryderne har bestået teknikmærket i guld, så er de blevet vurderet grundigt gennem det intensive prøveforløb, der løber en periode med to weekendsamlinger og en træningssamling der varer en uge. Forud for det intensive forløb, er de blevet vurderet på deres sportslige præstationer, deres talent generelt samt deres modenhed.

(Holdfoto fra ungdomslandets træningssamling i BK Thor i januar 2017. Foto: Privatfoto)

Gennem forløbet har aspiranterne også været til flere individuelle samtaler med landsholdstrænerne, hvor aspiranterne er blevet sat grundigt ind i hvilke til-/ og fravalg det fører med sig at være med på ungdomslandsholdsniveau. Selvom man er afsted på træningssamling som et hold, kræver det nemlig en høj grad af selvstændighed at begå sig som eliteudøver.

Alle fem aspiranter kommer fra Udviklingstruppen

Det er med stor glæde sportschefen kan bemærke at alle fem optagne brydere, kommer til ungdomslandsholdet direkte fra Udviklingstruppen. Thor Hyllegaard uddyber: ”Det har været tydeligt at følge hver enkelt bryders fremgang fra de startede på Udviklingstruppen, til den dag i dag hvor de er blevet optaget på ungdomslandsholdet. Hullet mellem udviklingstruppen og Team2020 er mindre end nogensinde før!” Niveauforskellen mellem Udviklingstruppen og ungdomslandsholdet er udlignet i en sådan grad, at bryderne i dag bliver integreret lynhurtigt på ungdomslandet.

Velkommen til ungdomslandet til:

Jonas Møller - BK Thor

Bertram Lauridsen - BK Thor

Oliver Jensen - AK Heros

Luckas Schrøder - KIF

Lukas Schakow - Herning BK


af Danmarks Brydeforbund - 26.03.2017