Dansk skuffelse til VM

Det danske landshold fik blot fire kampe til verdensmesterskaberne i Paris

VM 2017 blev en skuffelse for det danske hold. Holdet var draget afsted med håb om både en revanchekamp mod OL-guldvinderen Vlasov, samt en fornem omtale fra UWW i baggagen, der pegede på Mark som outsider til VM guldmedaljen. Mark O. Madsen kunne selv sætte ord på oplevelsen til Politiken, hvor han udtalte: »Vi havde tilladt os at håbe på mere, men det er jo sådan, det kan gå. Det er et VM, det er her, alle de bedste af de bedste er med, og så må vi lære af det«.

(Mark O. Madsen kaster Daniel Aleksandrov til VM 2017. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Mark O. Madsen

Thorbryderen mødte i 16-delsfinalen Daniel Aleksandrov fra Bulgarien. Anden periode kom til at stå i stærk kontrast til første periode, der var en stille omgang brydning der endte med pauseresultatet 1-1. Hvorom meningerne til de præcise omstændigheder er delte, så fik Mark slået to "hoved i klemme" på bulgareren. Mark har efterfølgende forklaret hvordan 9-2 føringen endte med at blive udlignet til Politiken: "Efter fire minutter på måtten gassede jeg ud. Jeg var helt syret til efter det høje tempo. Normalt vil sådan en føring føre til en stensikker sejr, men jeg havde ikke mere krudt". Herefter gik det stærk. Både et løft samt en overstyrtning, der nær havde lagt Mark i fald, fik 9-2 føringen til at skrumpe til 9-7. Herefter fik bulgareren 2 points for en rulning, og eftersom han havde fået 5 points for overstyrtningen tidligere i kampen, blev han kåret som vinder 9-9.

Kuliyev fra Hviderusland slog som ventet Aleksandrov fra Bulgarien i 1/8-delsfinalen, hvilket resulterede i Marks tidligere exit fra verdensmesterskaberne. De to endte på henholdsvis 2. og 5. pladsen.

(Mark O. Madsens kvalifikationskamp til VM i Paris. Video: UWW) Billeder af Mark fra VM 2017.

Rajbek Bisultanov

22-årige Rajbek Bisultanov vandt sin første kamp 8-0 over grækeren Georgios Prevolarakis. Desværre endte Rajbek med at blive sendt ud af turneringen allerede i ottendedelsfinalerne, da han her tabte 3-5 til Kazbek Kilou fra Hviderusland. Rajbek skulle derefter håbe på, repechage ved at Kazbek Kilou ville nå hele vejen frem til finalen. Det skete imidlertid ikke, da Kazbek Kilou blev besejret i semifinalen, hvilket satte et punktum for Rajbeks første VM.

Se 1/16-delsfinalen og 1/8-delsfinalen (kommer snart). Billeder af Rajbek fra VM 2017.

(Rajbek Bisultanov mod Kazbek Kilou fra Hviderusland. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Fredrik Bjerrehuus 

Allerede da lodtrækningen var overstået, kunne det konstateres at Fredrik ville møde en hård modstander i sin første kamp. Kampen var tæt hele vejen igennem, men endte desværre 2-2 til japaneren Takahashi. Takahashi kastede Fredrik til 2 points, og eftersom det var kampens sidste aktion, rendte Japan med sejren. Takahashi blev slået i den efterfølgende kamp, og dermed var VM slut for Fredrik.

Se 1/16-delsfinalen her. Billeder af Fredrik fra VM 2017.

(Fredrik Bjerrehuus og Shoko Takahashi fra Japan til VM 2017. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Der er lang vej til OL i Tokyo

Skuffelsen er en naturlig følgesvend i eliteidræt. Men det er gennem frustrationernes tåger, at nye succeser skimtes.     

For det er gennem skuffelser, og vores evne til at håndtere dem, at vi vokser og bliver stærkere. Det, der kendetegner vores elitebrydere er, at de har lært at blive ved med at presse sig selv, selv om de oplever nederlag, bliver usikre eller bare ikke synes, det er sjovt længere.

Så på den lange bane, kan det vise sig, at VM i Paris har banet vejen for en lysere fremtid for dansk brydning, med mere dansk metal, da nederlagene ikke bare skærper motivationen til revanche, hvilket jo er en del af elitebryderes DNA, men også sender et vigtigt signal til de nye generationer om, at man i verdenseliten aldrig hviler på laurbærrene, men hele tiden presser sig selv for til det yderste, for til sidst række armene i vejret til sejr. For uden nederlagets frustration, kan vi ikke glædes over sejren.

Læs også

"Hurtigt VM-farvel: Sølv-Madsen røg i første runde" Politiken 22-08-17

"Dansk bryder taber i ottendedelsfinalen ved VM" DR 21-08-17


af Danmarks Brydeforbund - 23.08.2017