Selv den hårdeste atlet har brug for en kærlig hånd

Det er ikke kun ømme muskler, der bearbejdes, når bryderne ligger på briksen. Vores faste Team Danmark Fysioterapeut Kim Larsen kan spille på flere akkorder

Et mangeårigt samarbejde har resulteret i et stærkt fortrolighedsforhold mellem fysioterapeut, og tidligere Alsiabryder, Kim Larsen fra Team Danmark, og de danske landsholdsbrydere.

Selvom Kim Larsen nok ikke deler sin navnebroders sangstemme, er det som ofte behandlerens velkendte vokal, som øret har brug for, når spændinger op til de store mesterskaber skal bearbejdes. Personlige forventninger, håbet om medaljer, de ventende modstandere, vægtkontrol og ukendte omgivelser er alt sammen noget, som influerer den mentale balancen. Og da der er en dyb sammenhæng mellem krop og følelser, er Kim tilstedeværelse ligeså meget en spørgsmål om at skabe en forbindelse mellem krop, sind og følelser.

 

(Kim Larsen behandler Fredrik Bjerrehuus ifm. EM. Portrætfoto: Team Danmark)

Kim kan klare mere end stive muskler..

Når Kim arbejder med de danske brydere på sin briks, er det derfor ikke kun et spørgsmål om at løsne op for de stive muskler, men gennem samtale og vedvarende dialog arbejde med de mentale blokeringer, så smerter og spændinger kan slippe væk og de kan blive den bedste version af sig selv.

Kim Larsen er derfor af lige så stor betydning for den danske trup, som den gamle hankat og troubadour er for gæsterne på Centerpubben i Hvidovre.

Han kender bryderne, har deres fortrolighed og kender til alt i deres følelsesregister og der er efterhånden ikke den personlige episode fra brydernes liv, han ikke har følt sig involveret i, når livets op og nedture har været en del af den medbragte bagage til mesterskaberne.

Man kan derfor rolig konstatere, at Kim Larsen akkordregister er bredt og han indgår i mange forskellige sammenhænge, der alt sammen bidrager til at fremme den fysiske og mentale trivsel blandt bryderne og skabe sammenhæng mellem krop og psyke. Derfor er det danske landshold også lykkelige for, at de igen kan drage fordel af den en fortrolig stemme, hos en fysioterapeut, der ikke kun kender bryderne, men også sportens særgen fra sin egen tid som udøver.

Profil

Kim færdiggjorde sin uddannelse som fysioterapeut i 1989, og han dyrkede selv brydning på landsholdsplan, til han var 19 år. Kim har suppleret sin viden løbende med idrætsspecifikke kurser. Kim er velbevandret hos eliteidrætsudøverne, blev første gang ansat i Team Danmark i 1993 og har erfaringer fra hele otte Olympiske Lege som fysioterapeut i sin baggage. Udover brydning spillede han også fodbold i sine yngre år, men nu står den mest på løb, mountainbike, styrketræning og langrend.

Læs også

"Klar, Parat, VM!" Brydning.dk 15-08-17


af Danmarks Brydeforbund - 16.08.2017