Eliteudvalget: U23 landshold erstatter ungdomslandsholdet

Vores ungdom/junior landshold har igennem mange år gået under navnet Team2016 eller Team2020, da vores langsigtet mål er og har været OL, med ungdom & junior satsningen. Vi har også set en tendens til, at flere af de unge vi har indlemmet i seniortruppen, er kommet ”i klemme”, da vores seniorbudget i henhold til samarbejdet med Team Danmark, primært skal bruges på elite- eller verdensklasseatleter.


(Rajbek Bisultanov mod Prevolorakis fra Grækenland til VM 2017. Foto: Ove Gundersen)

Den glædelige udvikling medfører nye udfordringer

Vi kan se at vi lige nu har/får en hel del første- og anden års seniorer, hvilket i sig selv er enormt glædeligt. Bagsiden af det er dog, at vi ikke kan tilbyde disse brydere det helt store oplæg, grundet førnævnte budgetaftale med Team Danmark.

Vi har derfor valgt at ændre nuværende oplæg, så vi fra 2018 opererer med et seniorlandshold og et U23 landshold, der tæller Eliteudvalgets ungdoms, junior og U23 senior brydere.

Det betyder at alle de seniorer som er under 23 år hører til på U23 landsholdet, medmindre man er kategoriseret som elite- eller verdensklasseatlet i TD-regi. Forhåbentlig kan U23 landsholdet være springbrættet til at bryde igennem og derved komme på tale som elite- eller verdensklasseatlet, og derved blive en del af senior budgettet i Team Danmark regi.

U23 landsholdet kommer til at køre videre på samme måde som team2020 har gjort. Vi vil dog gøre os mere umage for at finde flere U23 stævner, samt at U23 EM & VM vil figurere på kalenderen, som mulige mesterskaber, såfremt bryderne præsterer hertil.

Til den første samling i januar 2018 vil vi ligeledes tage nye folk ind på ”prøve”.


af Thor Hyllegaard, Eliteudvalget - 23.09.2017