Overvældende interesse for fristil i Kolding

Opbakningen til KIF Brydnings fristilsseminar slog alle forventninger, med hele 35 deltagende seniorbrydere

Uden nogen anelse om, der overhovedet var interesse for et fristilsseminar i Danmark, blev invitation til en OpenMat i fristil for seniorer lagt på nettet og invitationer skudt i alle retninger via de sociale medier. Hvorom fremgangsmåden beskrives bedst som et skud i tågen, så var fremmødet imponerende.

Interessen og tilslutningen viste sig nemlig overvældende!. De 35 deltagere er absolut langt over, hvad KIF brydning havde forestillet sig. Og selvom brydeklubben i Kolding har flotte lokaler og et stort madrasområde på hele 216 m², var klubben fyldt til bristepunktet. 

(Mark O. Madsen og Martin Kampmann øver fristilsbrydning. Foto: Niels Hansen)

Med deltagelse af bl.a. Mark O Madsen, Martin Kampmann og dygtige fristilsbrydere og trænere fra andre klubber samt en stor del dygtige BJJ-folk med høje gradueringer var forventningerne til dagen skyhøje.

Selve seminaret blev anført af KIF Brydnings træner trio, hvor klubbens dygtige fristilsbrydere Taras og Dima stod for teknikken, mens Jesper stod for tilrettelæggelse og planlægning af de to træningspas. Ayoub Azmoudeh, der for øjeblikket er tilknyttet klubben, var ligeledes en stor kapacitet og hjalp velvilligt til i alle hjørner af lokalet.

Formiddagen stod på teknik med fokus på nedtagninger. Deltagerne blev præsenteret for en sand byge af varianter på ”single leg takedowns” og ”double leg takedowns” samt forsvar mod samme. Eftermiddagen gik med på repetition af formiddagens teknikker og kamptræning. Især var det for mange interessant at prøve kræfter med Mark O. og Martin Kampmann samt Taras og Dima.

I pausen mellem de to træningspas blev der serveret frokost, og der var der rig mulighed for at netværke mellem de forskellige klubber, nationaliteter og kampsportsgrene. Sidst på eftermiddagen var kræfterne for de flestes vedkommende opbrugt og der var tid til lidt afslapning i saunaen.

Alt i alt et super koncept som alle var enige om skal gentages.

Se billeder fra arrangementet her.


af Niels Hansen, KIF Brydning - 10.09.2017