Dansk deltagelse til UWW kongressen

Forbundsformanden Palle Nielsen deltager netop nu til den store UWW kongres der afholdes hvert andet år.

Optakten til VM startede for mit vedkommende med deltagelse i kongressen. Der blev luftet en del vigtige emner, samt berettet om hvad der er gået for sig siden sidst i Macon 2016, samt hvad der sættes for frem mod Tokyo 2020.

Præsidenten for UWW, Nenad Lalovic, erkendte at den revolution mange gerne havde set efter vi kom fri af farezonen for at ryge af OL programmet, dels gik langsomt og ofte også op da bakke. Vi er på vej, men mange interesser og traditioner er i spil.

(United World Wrestlings kongres fremlægger sin beretning for de forgangne to år.)

Flere ansatte i UWW og øget eksponering på TV

Når det så var sagt er der sket meget siden. Staben af ansatte er gået fra 6 til 19. Der er indgået partnerskabsaftaler med Supples og Nike, lavet træningssamlinger, bl.a.  cadet og junior i Kroatien. Nyligt er der landet en aftale med Eurosport. Brydning er mere på TV end nogensinde.

UWW er indenfor top 10 over alle idrætsgrene hvad synlighed angår på de sociale medier.
Fremadrettet vil der blive lavet om på lodtrækningen således at de bedste ikke møder hinanden i første kamp. Det er vel kun i brydning at dette går for sig, til stor undren for omverdenen og ærgrelse for os selv.

Man vil problemet med vægtreducering til livs. Vi fortsætter med vejning om morgenen, trods organisations problemer. Man vil skubbe starttidspunktet således at bryderne får mulighed for at blive godt klar.

Lalovic var også inde omkring doping, som jo også spøger i brydesporten - ikke overraskende pointerede han vigtigheden af at komme dette til livs.

Kun én mesterskabskategori til dommerne

Hos dommerne sker der også noget. Man får mulighed for kun at dømme en kategori ved mesterskaberne, så der ikke skal tages så meget fri. Vores internationale dommer, Lüftü Atay, dømmer således kun fristil ved dette års VM. Der bliver indkaldt flere dommere så der blevet mulighed for bedre forberedelse og længere pauser.

Kongressens repræsentanter stemte også for et tiltag der skal øge antallet af bureaumedlemmer med i alt syv stillinger. Seks pladser var op til valg baseret på at det var slutningen af ​​deres seksårige periode. Den syvende var blevet forladt tidligere på året med afgang af Rasoul KHADEM (IRI).

Zamel Sayyaf Al SHAHRANI (QAT), Daulet TURLAKANOV (KAZ) og vicepræsidenter Stan DZIEDIC (USA) og Natalia YARYGIN (RUS) blev genvalgt for seks år. Nyvalgte bureaumedlemmer Pedro SILVA (POR) og Peter BACSA (HUN) er også valgt indtil 2024. Ms. ZHANG Xia fra Kina blev valgt til at erstatte Khadem og er valgt indtil 2022.

Som led i en løbende dialog understøttet af den olympiske bevægelse, blev der givet håndtryk mellem repræsentanter for Republikken Korea og Den Demokratiske Folkerepublik Korea. Brydesporten forener.

(Nenad Lalovic flankeret af repræsentanter fra hhv. Nord- samt Sydkoreas brydeforbund.)

Initiativ til at fremme fairplay blandt atleter og trænere

United World Wrestling Bureau mødtes torsdag og godkendte en række retningslinjer med det formål at forbedre fairplay blandt trænere og sportsfolk.

Trænere og atleter, der modtager to gule kort i en kamp, ​​vil nu få et rødt kort og få øjeblikkelig diskvalifikation fra turneringen. Der opfordres til at fejre guldmedalje sejr, men omvendt opfordres der til mådehold ved bronzemedaljefejringer. Endvidere er religiøse tilkendegivelser uønskede på måtten. Trænere skal også fremadrettet, pr.1.1.2019, have en United World Wrestling licens for at deltage ved internationale stævner og mesterskaber.

I et forsøg på at stabilisere kalenderen og give de nationale forbund og værtsbyer den rette tid til at forberede sig på mesterskabet, meddelte præsidiet også tildelingen af ​​flere kontinentale og verdensmesterskaber i 2019-2021.

Listen over de kommende mesterskaber kan ses her.


af Palle Nielsen, Danmarks Brydeforbund - 20.10.2018