Heros skal lave Sundhed & Fællesskab

Heros modtager kr.16.400 kroner til projektet ”Sundhed og Fællesskab” Folkeoplysningssamrådet

Sund kost kombineret med gode idrætsvaner skaber glade og læringsparate børn. Det mener de også i Halsnæs Kommune, som har bevilget kr. 16.400 til et projekt, der skal sætte fokus på bevægelse, ernæring og fællesskab i Brydeklubben Heros.

Sammen med kommunen ønsker Heros at gøre op med myten om at sund kost er omkostningstung og tidskrævende. Michael Ingel og udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou udarbejdede i juni måned en ansøgning til Halsnæs Kommune, til et projekt der har til formål at arrangere offentlige oplæg fra ernæringsspecialister samt fællesspisninger, hvor maden at tilberedt af klubbens medlemmer for at sætte fokus på sundhed, idræt og fællesskab.

I Heros mener man, at spisning og fællesskab hører ligeså meget sammen, som idræt og fællesskab, og sunde kostvaner kombineret med gode idrætsvaner skaber glade og læringsparate børn, der kan få styrket deres sociale fællesskab i og udenfor foreningen.

"Vi har længe talt om dette projekt, og jeg mener der er et kæmpe rekrutteringspotentiale i forhold til såvel børn som voksne ved at koble idrætsprojekter sammen med ernæringsprojekter, der har fællesskab som den helt store fællesnævner. For fællesskab har ligeså stor betydning for en sund livsstil, som bevægelse og ernæring. Derfor kombinerer vi de tre elementer” udtaler Rami Panduro Zouzou.

Heros har helhedsorienteret syn på idrætslivet

Formand Michael Ingel glæder sig ligeledes over bevillingen: ”Heros er en klub, der har et helhedsorienteret syn på det at dyrke idræt. Hvis vi skal blive ved med at præstere på måtten og være en klub, hvor alle er glade for at komme, skal vi have fokus på alle aspekter af et sundt og socialt idrætsliv. Og det fællesskab, der knytter sig omkring maden er i alle kulturer unikt. Når det så tilmed er sundt, er det en win-win- situation”.


af Rami Zouzou - 09.10.2018