Sidste nyt fra formanden

Vores formand Palle Nielsen har skrevet dette indlæg til brydning.dk om brydedanmarks tilstand og VM feber

Jeg har passet UWW kongressen i fredags og glæder mig til at følge Fredrik og Rajbek på tæt hold til VM i næste uge, sammen med over 40 andre danske fans. Vores internationale forbund United World Wrestling og Danmarks Brydeforbund selv spiller på alle tangenter for at bringe VM stemningen hjem i stuerne i brydedanmark. Der er mulighed for at følge med på både Facebook, Instagram og livevideo - det bliver sku vildt! 

VM står for døren og Danmarks Brydeforbund er under pres. Et pres vi kender til - men som man aldrig vænner sig til. Rajbek Bisultanov er U23 europamester, og kan med god ret kaldes OL håb. Ikke desto mindre skal vi til dette års VM præstere en top 8 placering, for at leve op til vores Team Danmark resultatkrav. Det skal gøres uden Mark O., som vi før satte vores lid til. Opbakning kommer bryderne heldigvis ikke til at mangle. De rød/hvide farver kommer til at pryde lægterne og bære Fredrik og Rajbek frem.

Sidst i september deltog Sonja Ekstrøm og jeg i DIF’s årlige budgetmøde. Et møde der også inkluderede information og oplæg omkring de emner som ellers rør sig i sportens verden.

Mange gode initiativer i brydedanmark

Som altid er det dejligt med fantastisk ansatte til at drive værket. Der er nemlig mange gode ting i gære derude i brydedanmark.

Fristilsbrydning

Det er mit indtryk at det ikke er så farligt længere at lade stilen være fri for puslinge. Når det kommer til at blive fristilsbryder i Danmark er vejen naturligvis lang. Vores mindset er jo gennemsyret af den græsk-romerske stil. Vigtigst lige nu er at muligheden er der og at stilen evt. inkluderes i de stævner vi allerede laver. 

Pige-/kvindebrydning
Selvom vi heller ikke har tradition for pige / kvindebrydning, synes dette at gære mere end nogensinde. Flere klubber har trænere der kan varetage pigerne og ligeledes sætter sig mål med dem. Det tegner godt, der er noget at læne sig op ad og lade sig inspirere af lige nu. 

Tumlehold
Her er vi ret godt med, skulle der stadig være klubber som ikke har et hold for børn under 6 år, så er der både inspiration og hjælp at hente fra klubberne samt vores Udviklingskonsulent Rami.

Strategiaftale med DIF
Forbundet bliver evalueret på strategiaftalen sidst på året. Jeg er fortrøstningsfuld! Rami har foden på speederen og uanset om vi når helt i mål, så er vejen banet for udvikling af brydesporten. I kan se forbundets strategiaftale her.

Klubmodul og startlicenser

Indkøringsfasen er langt om længe overstået og de fleste klubber er nu godt kørende med at indløse startlicenser, og betjene deres Klubmodul. Som ventet har det været forskelligt hvordan klubberne har taget Klubmodul til sig. Men jeg er endt med at blive positivt overrasket over hvor mange klubber der har planlagt at gå all-in på at drifte brydeklubben med Klubmodul. 

I bestyrelsen er vi glade for Klubmodul som værktøj og når det kommer til licenser - ja, så er det noget vi alle indløser(!) Vi har sammen med jer, lavet differentierede priser på startlicenserne. Vi synes faktisk at det er ganske rimeligt med en startlicens for nybegyndere til 1 krone. Vanens magt er så småt ved at være overvundet rundt omkring i brydeklubberne. Enkelte steder hører vi at det er kompetencerne der står i vejen - og hellere det end viljen! :-) Tøv endelig ikke med at tage kontakt til forbundet hvis i har spørgsmål. I kan både benytte Brydeforbundets Facebookgruppe samt info@brydning.dk.

Jeg forventer at mødes med jer alle til DM hold i Frederikshavn i starten af december.


af Palle Nielsen, formand  - 21.10.2018