Spændende dansk VM er netop overstået

En blanding af god lørdagsform og en lodtrækning i dansk favør, bragte Fredrik Bjerrehuus i spil som potentiel bryder i bronzefinalen.

De over 40 tilrejsende danske fans på lægterne i Lazlo Papp Sportsarena i Budapest, bidrog til at bringe stemningen helt op under loftsbrædderne. En imponerende stemning som Sportschef Thor Hyllegaard også kommenterede i denne video på forbundets Facebookside. 

Flyvende start til Fredrik Bjerrehuus  

Fredrik fik en ønskestart, da han slog dagens første modstander Molina Cortez fra Peru med 9-0. Videre i 1/8-delsfinalen kunne Fredrik endnu engang vise dagsformen frem, da han slog hjemmebane bryderen Krasznai med en faldsejr efter blot et minut og fire sekunder. Krasznai havde forinden slået Tiang fra Kina 6-5 efter fuld tid i en meget tæt kamp.

(Fredrik Bjerrehuus besejrer ungarnske Krasznai til VM i Budapest.Video: United World Wrestling)

Kvartfinale og repechagekamp

I kvartfinalen ventede Davor Stefanek fra Serbien. Stefanek er regerende olympisk mester og gik ikke uventet hele vejen til finalen i 67 kg vægtklassen. I finalen venter Artem Surkov - det bliver et brag af en kamp. Hvis i vil se denne kamp, så skal i følge med i aften fra klokken 18.00.

Eftersom Stefanek gik i finalen, skulle Fredrik dyste i repechagekampen mod Janecic - dette med formålet at evt. kunne komme i bronzefinalen. Desværre kom Fredrik til en flyvende start - flyvende på den måde at Fredrik blev kastet ud af ringen inden for kampens første sekunder. Janecic kunne gå til pause med en solid 5-0 føring, og til trods for at Fredrik fik udlignet til 5-3 med et minut tilbage af af 2. periode, så endte det i et dansk nederlag. Således var Fredrik færdig med at bryde til dette års VM. Nu venter vi blot at se hvilken endelig placering Fredrik ender med at få!

(Rajbek Bisultanov ruller sin modstander Marquez Moreira fra Brasilien. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Rajbek Bisultanov

Rajbek vandt i juni måned EM guld for U23 seniorer. Knapt så langt nåede han til weekendens VM, hvor han måtte se sig slået ud af turneringen efter blot at have brydet en enkelt kamp. Kampen var tæt og havde talrige stående aktioner, hvilket også afspejledes i slutresultatet 8-8. Brasilianeren Marquez Moreira endte dog med at blive kåret som vinder, da han have modtaget points for kampens sidste stående greb. Brasilianeren blev eftertrykkeligt slået ud af sin efterfølgende kamp med et 9-0 nederlag, og dermed var Rajbeks VM-exit en realitet.

Mere VM nyt følger

Hold øje med hjemmesiden og forbundets sociale medier de kommende dage, hvor vi vil holde jer opdateret. Blandt andet er vi spændte på at kunne offentliggøre Fredriks endelige placering.

I mellemtiden vil vi opfordre jer til at se eller gen-se vores hidtidige VM dækning på vores Facebookside samt Instagram.


af Danmarks Brydeforbund - 27.10.2018