VM brydere med potentiale til top 8 placering

Det bliver på mange måder et spændende VM for den forholdsvis lille danske VM delegation.

På onsdag rejser sportschef Thor Hyllegaard med de to landstrænere, Szymon Kogut og Håkan Nyblom til Budapest. De skal ledsage landsholdsbryderne Fredrik Bjerrehuus og Rajbek Bisultanov.

VM i Budapest bliver det første uden den ”selvskrevne” landsholdsbryder Mark O Madsen på holdet, da Mark har opgivet brydesporten, for at fokusere på en karriere i MMA. Det har betydet at forberedelserne til årets VM er ændret lidt i forhold til forrige år, hvor planlægningen i større udstrækning var ”skræddersyet” til Mark.

Fredrik Bjerrehuus

Fredrik Bjerrehuus stiller op i 67 kg klassen, hvor der præliminært er tilmeldt 33 brydere. Fredrik har i godt et års tid været i en meget positiv udvikling, hvor træningsindsatsen også kan aflæses i resultatlisterne, ved de større turneringer. En bronzemedalje ved sidste års Pytlasinski turnering foran en stor del af verdenseliten var mere end godkendt. Tidligere i år var Fredrik i bronzekamp ved EM – en kamp han desværre tabte, men viste at han, men en koncentreret indsats, kan være med i slaget om medaljer ved internationale mesterskaber. Tysklands GP i august i år var brydemæssigt endnu bedre, hvor han vandt over nr. 2 og 3 fra sidste års VM, før det blev til et nederlag i finalen. Dermed har forventningerne været høje forud for årets højdepunkt.

Desværre har Fredrik trykket et ribben ved den afsluttende træningssamling, men dette får forhåbentlig ikke alt for stor indflydelse på hans præstationer på madrassen. Forhåbentlig får vi se Fredriks tempo-skifte og armtræk for fuld udblæsning, når han fredag formiddag (26/9) starter ved årets VM. Medaljekampe i 67 kg klassen bliver brydet lørdag. Vægtklassen er fyldt med klassebrydere og ”på papiret” forventes den hårdeste modstand fra Korea, Rusland og Serbien, men der er mindst en håndfuld ”dark horses” der kan blande sig i toppen.

(Fredrik Bjerrehuus til VM i Paris. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Rajbek Bisultanov

Rajbek Bisultanov stiller op i 77 kg klassen og er nu et naturligt førstevalg, efter at Mark lagt brydekarrieren på hylden. Rajbek har i de sidste år stillet op i både 75 og 80 kg klassen, med flotte resultater. I 2016 blev det til en andenplads ved Ungarns GP og en femteplads ved EM – begge stævner i 80 kg klassen. Sidste år var præget af skader, men Rajbek stillede op til VM i Paris i 75 kg klassen, hvor han endte på en 10. plads.
2018 startede godt, med mere træning, hvilket sikrede Rajbek sit flotteste resultat til dato, da han vandt EM for U23 brydere i Tyrkiet i juni måned. Herefter var der fuld fokus på årets VM, men desværre har en knæskade holdt Rajbek fra madrassen i længere tid. For få uger siden blev han meldt klar igen og har deltaget til den sidste samling i Tyskland forud for afgangen til Ungarn. Da en af Rajbeks våben er fysikken, bliver det spændende at se hvor meget skadespausen indvirker på brydningen ved VM. Rajbek bryder indledende kampe om lørdagen. Der er tilmeldt 38 brydere i vægtklassen, hvor stort set samtlige medaljetagere fra årets EM samt sidste års EM og VM er tilmeldte. På papiret ser deltagerne fra Tyrkiet, Rusland, Serbien og hjemmebanebryderen Tamas Lörincz ud som de stærkeste modstandere.

Potentiale til top 8 placering

Begge danske brydere har potentiale til en placering i top 8 og på en rigtigt god dag, kan begge tage en medalje. Forskellige skadesforløb sætter desværre en naturlig dæmper på forventningerne, men jeg er sikker på bryderne selv, har de højeste forventninger til indsatsen. Spændende bliver det i hvert fald!

 

(Rajbek Bisultanov i blå trikot kaster Prevolarakis. Foto: United World Wrestling)

Få løbende opdateringer

 Danmarks Brydeforbunds Facebookside vil vi den kommende tid løbende bringe indlæg, videointerviews m.m. Husk at anbefale siden til dine bekendte der har interesse for dansk brydning.

United World Wrestling har som altid løbende resultatformidling og live video fra mesterskaberne.


af Erik Nyblom, Danmarks Brydeforbund - 19.10.2018