VM-sølv til Rajbek

Landsholdsbryderen Rajbek Bisultanov, endte efter 4 sejre og 1 nederlag med at vinde en velfortjent sølvmedalje til verdensmesterskaberne for U23 kategorien.

Efter mandagens 4 sikre sejre i Rumæniens hovedstad, Bukarest, var Rajbek Bisultanov tirsdag klar til finalen ved VM. Rajbeks modstander var Daniel Cataraga fra Moldova. Moldoveren er forsvarende U23-verdensmester, så modstanden var hård for herningenseren. Rajbek lagde flot ud i kampen, og han var tæt på at få de første to point, men den stærke moldover lavede et kontragreb og fik en føring på 2-0. Da Rajbek kom bagud, blev han stresset, og forsøgte hurtigt at tilbageerobre føringen. Dette endte med yderligere 2 point til Cataraga. I slutningen af første periode fik den moldoviske bryder en god kobling på Rajbek, som ivrigt forsøgte at slå et kontragreb. Dette endte dog med at Rajbek lagde sig selv på ryggen, og dermed tabte han desværre VM-finalen på fald.

Rajbek viste stor styrke i de indledende kampe mandag, men i finalen viste han, at han stadig mangler erfaring. Han bliver stresset, når han kommer bagud, og det kræver mere træning og erfaring at overvinde dette.

Rajbek kommer hjem til Danmark med en flot sølvmedalje og viser derved, at han kan være med i den absolutte top af international brydning. Det er ikke den første U23-mesterskabsmedalje Rajbek har vundet i år. I juni vandt han nemlig guld ved EM for U23-brydere.

(Rajbek Bisultanov kastes til seniorverdensmesterskaberne sidste måned. Foto: United World Wrestling)


af Danmarks Brydeforbund - 13.11.2018