Mark O. Madsen bragede igennem ved fremragende Thor Masters

- Dansk brydnings største navn sørgede for danske medaljer sammen med klubkammeraten Frederik Ekstrøm på hjemmebanen i Nykøbing Falster.

Mark O. Madsen er suverænt dansk brydnings største navn igennem tiderne, og forventningerne var også tårnhøje da den 33 årige Thorbryder fredag og lørdag var i kamp ved den store internationale turnering "Thor-Masters" med Mark O. Madsens hjemklub Brydeklubben Thor som værter i Nykøbing Falster hallerne.

Interessen for at se det store danske brydenavn på hjemmebanen var også enorm stor, og da Mark O. Madsen lørdag aften var i finalen i 77 kg klassen, var det da også godt foran 1200 tilskuere i Nykøbing Falster hallerne.

Mark O. Madsen skuffede ikke de mange tilskuere, da han gik til tops ved årets Thor-Masters, selvom det var en thorbryder der på vejen mod triumfen til tider måtte kæmpe hårdt for at nå helt til tops.

Mark O. Madsen der var til start i Thor-Masters største vægtklasse med 22 brydere , vandt sikkert fredag aften sin første kamp på en hurtig faldsejr over amerikaneren Ortiz. Lørdag formiddag ventede der allerede fra start en hård modstander da det var Tysklands bedste mand i 77 kg klassen Florian Neumaier der ventede. Thorbryderen kom hurtigt bagud med 2-0, men fik stille og roligt kæmpet sig tilbage i kampen og vandt med 6-2.

(Mark O. Madsen kaster Frederik Ekstrøm. Foto: Rafal Barszczewsky)

I næste kamp ventede svenske Kessidis. En bryder som Mark O. Madsen kun har mødt en gang tidligere, og aldrig tidligere har besejret. Den svenske U23 europamester startede også bedst og bragte sig foran med 2-0. Mark O. Madsen fik dog arbejdet sig tilbage i kampen med og førte 4-2 ved pausen. Her havde svenskeren blandt andet fået 2 advarsler for at "pille i finger". I 2. periode kom svenskeren tilbage og førte godt et minut før slutfløjt med 6-4. Mark O. Madsen kæmpede dog hård for at komme i tilbage i kampen, og godt 20 sekunder før tid forsøgte thorbryderen at slå et "hoved i klemme", men svenskeren kæmpede hårdt imod uregelmæssigt, da han igen "pillede i finger" og han fik dermed 3 og sidste advarsel og blev diskvalificeret.

I sidste puljekamp ventede finnen Hatmemäki, og her var der ingen slinger i valsen og Thorbryderen sejrede sikkert med 5-0. I finalen ventede nu højst overraskende klubkammeraten Frederik Ekstrøm der helt sensationelt havde kæmpet sig frem til finalen i 77 kg klassen.

(Martin Szabo og Frederik Ekstrøm. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Frederik Ekstrøm er godt nok flere gange dansk seniormester, og er med på det nationale kraftcenter i Nykøbing Falster. Han er dog ikke længere landsholdsbryder, og derfor var det også højst overraskende at han formåede at komme helt frem til finalen. Thorbryderen startede fredag aften med at besejre den stærke ungarske bryder Szabo med 9-5. Derefter blev det til et nederlag tjekkiske Varga på 2-1. Lørdag var Thorbryderen dog mere end godt kørende, og sejrede i de næste kampe med 6-4 over Pack fra USA; og norske Ringheim med 9-0 inden det blev til en sensationel faldsejr over kroatiske Etlinger, som var udset til at blive den helt store finalemodstander til Mark O. Madsen. Dette lavede Thorbryderen dog fuldstændigt om på, og der var nu lagt op til en ren "thor-finale" mellem Mark O. Madsen og Frederik Ekstrøm.

Her viste Mark O. Madsen dog hvorfor han er Danmarks bedste og en af verdens bedste bryder og vandt med 9-0 på teknisk fald 4 sekunder før slutfløjt. Mark O. Madsen blev da også efterfølgende kåret til turneringens bedste bryder.

Dermed blev det til den totale danske triumf i 77 kg klassen. Det blev også til de eneste to danske medaljer. De øvrige danske endte uplaceret ved Thor-Masters i det hårde internationale selskab.  

Det tyske landshold blev Thor-Masters helt store triumfator, og vandt da også holdturneringen med 35 point, foran Ungarn med 11 point og med Rumænien på 3. pladsen med 9 point.

For Brydeklubben Thor blev den 16. udgave af Thor-Masters arrangementsmæssigt en kæmpe succes med hele 136 brydere fra hele 19 nationer. Dette høje deltagerantal for så mange nationer er ikke tidligere set. Godt 2000 tilskuere forventes at have besøgt Thor-Masters i løbet af hele weekenden, og de mange tilskuere blev efter godt 10 timers brydning, belønnet med et brag af et finaleshow i røg og damp og en veloplagt Toast-Master i Søren Hyllegaard Pedersen,  inden dagens sidste kamp som var et rent thor-opgør i 77 kg klassen sluttede et historisk flot brydestævne af.

Godt 100 af de mange internationale brydere fortsætter nu en godt 2 ugers lang træningslejr i Nykøbing Falster hallerne. Primært for at forberede sig til flere af årets store internationale opgaver, og heriblandt VM i brydning til oktober i ungarske Budapest.

Se også:

Thor Masters i P3 Liga

"Stjernebesat Thor Masters" - Folketidende 23-02-18

Resultaliste

Link til Liga-DB


af Morten Hansen, BK Thor - 24.02.2018