Mark O. Madsen og verdenseliten er klar til Thor-Masters i Nykøbing Falster hallerne

Fredag og lørdag er Brydeklubben Thor værter for et særdeles stjernebesat "Thor-Masters"

Lige bortset fra, da Danmark i 2009, var værter for verdensmesterskaberne i brydning i Herning, så har der indtil på fredag ikke været et internationalt brydestævne af det format, som der venter fredag og lørdag i Nykøbing Falster hallerne, når Brydeklubben Thor for 16. gang står som værter for den store internationale seniorturnering "Thor-Masters".

Turneringen har især de sidste par år haft vokseværk, og i år er på ingen måde nogen undtagelse, og hele 150 brydere fra 19 nationer, som primært er landshold,  er klar i Nykøbing Falster hallerne, hvor hele 3 OL medaljetagere er med i startfeltet, og derudover er godt 20 medaljetagere ved diverse EM og VM´er  med ved Thor-Masters.

Mark O. Madsen på hjemmebane

Forrest i rækken af stjernefeltet står BK Thors Mark O. Madsen der er klar foran hjemmepublikummet i Nykøbing Falster hallen, og det er med store gensynsglæde at Thor-Masters publikummet igen for Mark O. Madsen til start. Thorbryderen var ikke med sidste år, men han er kampklar og han er sat til start i 77 kg klassen.

Thorbryderen får dog rigtig godt modstand i 77 kg klassen hvor hele 25 brydere er tilmeldt, og her ventes blandt andet hård modstand fra Dominik Ettinger fra Kroatien, der har EM og VM medaljer på CV´et samt den svenske U23 europamester, Kessidis, som tidligere har besejret Mark O. Madsen.

Der brydes ved Thor-Masters efter de ny internationale vægtklasser, og endvidere brydes der også efter de nye internationale stævneregler, som er et to dages stævne. Dette er også nyt for Thor-Masters som for første gang bliver over to dage, og det store stævne starter nu fredag kl. 1630 og der brydes frem til kl. 2030 fredag aften.

Inden der igen tages fat lørdag formiddag kl. 1030 og kl. 1630 er finaleshowet klar til at gå i luften. Ved Thor-Masters inddeles bryderne i to puljer, og alle brydere er sikret mindst to kampe. Det er ikke de internationale regler, men det er for at give bryderne kamptræning ved Thor-Masters som for rigtig mange nationer benyttes som forberedelse til de forestående EM og VM´er i 2018.

Bryderne fra U23-/ og landsholdet er klar

Det danske landshold stiller til start med følgende brydere:

60 kg Mikkel Lassen, Heros Frederiksværk

63 kg Kasper Ravn, Thrott Åbyhøj

77 kg Mark O. Madsen, BK Thor Nykøbing F.

77 kg Rajbek Bisultanov, Herning BK

97 kg Mathias Bak, Thor Vejgaard.

Derudover stiller de to Thorbrydere Nikolai Mohammadi (55 kg) og Frederik Ekstrøm (77 kg) op for det nationale kraftcenter ved turneringen.

Godt 120 af de mange brydere der skal til start ved Thor-Masters, bliver i Nykøbing Falster og Guldborgsund kommune i godt 10 dage efter Thor-Masters, hvor der efterfølgende venter en 10 dage lang træningslejr.

Live video

Du kan følge med live hjemme fra din stue. Klik blot på 'Streaming' på hjemmesiden thormasters.dk.


af Morten A. Hansen, BK Thor - 22.02.2018