Herning slår BK Thor af tronen ved deres 85 års jubilæum

Det var spænding, tænding og vemod ved de danske mesterskaber i brydning, som både bød på brydning af høj klasse og en afsked med Mark O. Madsen, som for sidste gang betrådte måtten i sine brydestøvler.

Men inden vi kom dertil, skulle der udkæmpes dueller på måtten. Og for andet år i træk blev der udkæmpet de uofficielle mesterskaber i fristil. Og med den interesse og den intensitet, der lå i kampene, kan vi vist roligt sige, at det er en disciplin, de er kommet for at blive.

Både DR og TV3 havde fundet vej til Sportscenter Herning, og de kunne se de lokale helte, Rajbek Bisultanov og Fredrik Bjerrehus, hente jubilæums- guld til Herning. Disse to topplaceringer medvirkede til at Herning BK blev samlet bedste klub. En tiltel BK Thor Nykøbing har siddet solidt på i mange år. 

(Fredrik Bjerrehuus fra Herning Brydeklub kaster Joni Hansen fra FFI)

Thor Vejgaard kunne glæde sig over, at Mathias Bak, U23 bryder, scorede hattrick, da han i en tæt finalekamp mod rutinerede Brian Jørgensen, kunne hente sin tredje guldmedalje.

BK Thors U23 bryder, Nikolai Mohammadi var også oppe mod en rutineret bryder i finalen. Tidligere landsholdbryder og mange gange dansk mester, Martin Lorenzen havde kæmpet sig frem til finalen og gav Nikolai kamp til stregen. Nikolai bblev dansk mester og blev også kåret til årets bryder 2017. Så både Guld og ærefuld titel på en og samme dag. 

Inden det flotte finaleshow, takkede næstformand og formand, Erik Nyblom og Palle Nielsen, Mark O. Madsen mange gode stunder i brydningens tjeneste, inden Mark selv greb mikrofonen og takkede bryde- Danmark for den støtte og opbakning, han har fået gennem alle årene. Et vemodigt øjeblik, hvilket man både kunne se og høre på den ellers så kølige atlet.  

Finaleshowet gav mesterskabet en helhedsoplevelse, for der var både røg og damp og et flot og humoristisk speakershow ved en særdeles veloplagt Erik Nyblom, hvilket skabte en fantastisk kulisse omkring kampafviklingen, hvilket også blev bemærket af DR´s udsendte, som følte sig godt underholdt. 

Årets mesterskab viste kampe med høj kvalitet. Men vi skal hele tiden arbejde for at højne kvaliteten. Vi er med ATK begyndt at træne smartere. Men der er plads til at træne både hårdere og oftere. Det kræver at der blandt andet skal gøres op med nogle af de overbevisninger der hersker i mange klubber. Fx hvilke dage der kan trænes og i hvilket tidsrum. Så møder I en lukket dør til træningslokalet, så må nøglen hentes frem. 

Fra forbundet skal der lyde en stor tak til Herning BK og alle de frivillige for et flot og velorganiseret stævne.

Læs mere

"Brydebrødre skal løfte danske medaljehåb" 23-04-18 DR Sporten

"Herning-bryder med masser af titler vil til OL i 2020" 21-04-18 TV Midtvest

Billeder: Danmarks Brydeforbund og KIF Brydning.

Resultatlisten kan du se her.


af Rami Zouzou og Palle Nielsen - 22.04.2018