DM markerer Herning Brydeklubs 85 års jubilæum og en ny æra for dansk brydning

En af dansk brydnings bedste udøvere gennem tiderne, Mark O. Madsen har lagt trikoten på hylden, hvorfor DM 2018 kan betegnes som år 1 for brydesportens videre udvikling mod nye mål. Og hvilken bedre anledning til det end at begynde rejsen i sportsbyen Herning. En af dansk brydnings mest vindende klubber gennem tiderne. 

Det er selvfølgelig med et vist vemod, at DM bliver uden vores OL-medaljevinder Mark O. Madsen. Dem har vi ikke haft for mange af i dansk brydning. Men det er samtidig med spænding og optimisme, at vi skal følge dansk brydnings fremtid og nye virkelighed på madrasserne i Herning. Det er de mange talenters chance for at vise deres brydearsenal frem, og det bliver spændende at få en smagsprøve på EM- formen hos Mathias Bak og Fredrik Bjerrehus. Sidstnævnte er nok særlig opsat på at vise sit hjemmepublikum, hvor stærkt han står, inden han drager til EM i Rusland.

(Fredrik Bjerrehuus har hjemmebanefordel til DM Senior den kommende weekend)

Læs mere om mesterskabet her & se deltagerlisterne her.

Herning Brydeklub fejrer 85-års jubilæum

Udover bedrifterne på madrassen, er lørdag også dagen, hvor vi skal fejre Herning Brydeklub. 85 år er gået, siden Johannes Lynggård Olesen og Knud Petersen i 1933 startede klubben op i Vestre Gæstgivergårds sal. Og siden har klubben fostret mange store personligheder, som Bent Lauritzen, Poul Bengtson, John Vestergaard, Håkan og Anders Nyblom samt mange, mange flere.

Rammen er derfor sat for et festligt mesterskab, hvor vi hylder og fejrer dansk brydnings stolte fortid og imødekommer og omfavner en spændende fremtid. 

En fremtid som på mange måder markerer 2018 som år et. Med en stamme på 25 klubber, så er det første år med vores nye plan, sat i samarbejde med DIF. Nogle vil mene at dansk brydning har det svært, men tingene lykkedes altså i flere klubber, så der er inspiration at hente. For selvom vi alle kunne ønske et højere deltagerantal, så kommer man ikke uden om, at kvaliteten er stigende, hvilket på den lange bane er det, der sikre os gode internationale resultater og flere medlemmer. For med kvalitet kommer omtale, om brydning er faktisk et af de forbund, som høster rigtig megen omtale, hvilket er et resultat af vores strategiske satsning og klubbernes store arbejde.

Til dette DM glædes jeg over at vi har afprøvet en ny tilmeldingsform. Det forløb bedre end håbet. For brydeforbundet er der indløst omtrent 17 senior startlicenser samt modtaget deltagergebyr fra 54 brydere helt fuldautomatisk. Timer sparet på driften giver flere penge tilbage til bryderne!

Jeg kan også bemærke at deltagerantallet er tilfredsstillende. Der er 35 tilmeldte i græsk-romersk samt 19 tilmeldte fristilsbrydere. Det er ni brydere mere end sidste år. Jeg glædes over at der igen er fristil på programmet for andet år i træk.

Jeg glæder mig til et DM, hvor værtsklubben Herning har lagt en stor indsat for at gøre mesterskabet til noget særligt. Jeg glæder mig til at fejre klubbens 85 års jubilæum.

Jeg glæder mig ikke så meget til at tage afsked med Mark O. Madsen. Han skulle jo holde evigt i dansk brydning. Men alting har en ende og jeg har respekt for Marks beslutning om at gå ALL IN med MMA. Jeg ønsker ham alt godt med projektet og ser frem til at følge ham i MMA buret.

Jeg ser frem til at møde hele brydedanmark i Herning, lørdag d. 21. april 2018. DM starter med indmarch kl. 10.45 og finalerne forventes at begynde kl. 15.00.

Dagen afrundes med jubilæumsfesten, som værtsklubben afholder kl. 18.30. Det hele foregår i Sportscenter Herning.


af Palle Nielsen, Formand - 15.04.2018