Dansk brydning leverer enestående præstation ved EM i Rusland

2 danske studerendes kraftanstrengelser på måtten, mod fuldtidsprofessionelle kæmper, styrker troen på, at dansk brydning fortsætter sin fremgang på den internationale scene

Fredrik Bjerrehuus overraskede alt og alle, da han efter et skadesplaget år, erobrede en flot 5. plads i 67 kg. ved EM i Rusland. Fredrik tabte en utrolig tæt bronzekamp mod den fuldtidsprofessionelle tyrker. En jætte- præstation af Herning- bryderen.

I bronzekampen stod Fredrik overfor den stærke tyrker, Basar, som i modsætning til den lærerstuderende Bjerrehus, er fuldtidsprofessionel bryder. Og måske de hårde overenskomstforhandlinger på lærerområdet sået en vredens korn i Bjerrehus, for han levnede ikke sin tyrkiske modstander mange chancer. Måske lærerformand, Anders Bondo, skulle ringe Fredrik op næste gang. For ham skal man bestemt ikke undervurdere, når han har sat sig noget for.

I 97 kg Mathias Bak gjorde ved sit første senior EM rigtig god figur, hvor han udover at besejre den tidligere juniorverdensmester, kæmpede sig frem til 1/8- finalen, hvor han tabte til den meget erfarne ungarer, Balasz Kiss, der har flere medaljer fra EM og VM hængende hjemme i Budapest, hvor han til daglig er fuldtidsprofessionel bryder.

Mesterskaberne har været noget nær optimale, hvor kun små marginale har betydet, at vi ikke henter medaljer med hjem. Fredrik Bjerrehuus, der ved de to foregående slutrunder, har måtte se sig besejre i første runde, leverer brydning i noget nær verdensklasse. Det lover godt for VM, som afvikles i oktober måned.

Det er altid svært at være debutant. Særligt når man er oppe imod brydere fra nationer, hvor brydning er en livsstil. Det er i det perspektiv, man skal se Mathias Baks præstation. Det lover godt for fremtiden.

Så hvis nogen måske har spekuleret over, hvor dansk brydning stod, efter Mark O. Madsen har stillet sine støvler på måtten, så kan vi med Fredrik og Mathias´ præstation ved EM konstatere, at toget stadig kører med fuld damp, og vi har kommet nyt kul på kedlerne.   


af Rami Zouzou - 02.05.2018