Danish League

Deltagerne ved Danmarks Brydeforbunds idéseminar gav opbakning til Danish League

Med inspiration fra Bundesligaen har sportschef, Thor Hyllegaard, udarbejdet en holdturnering, for at skærpe interessen for brydesporten blandt nye motivere ”de gamle”

Konceptet i Danish League er, at man kæmper i en landsturnering, der afvikles i løbet af efteråret med 3-4 runder i henholdsvis Øst og Vest, hvor de tre bedst placerede hold i Øst og Vest mødes i en finalerunde engang i foråret.

Turneringskampene afvikles som i Bundesligaen samme dag fra omkring 17-20, med indvejning og kampe. Alle bryde blot én kamp, hvorfor det muligvis kunne være attraktivt for såvel nye brydere, som pensionerede udøvere. Det er ambitionen, at stævnerne skal afvikles i større arenaer, hvor man kunne afholde sponsorarrangementer samtidig, hvilket der i første omgang ikke var den store opbakning til blandt klubberne, da det her og nu er for ressourcekrævende.

Det blev derfor besluttet, at man her i første år skal koncentrere sig om at får turneringen sat i gang, for så løbende af udvikle den.

Der vil blive meldt noget ud snarest angående holdtilmelding, og Danmarks Brydeforbund håber alle klubber vil bakke op om dette spændende initiativ, så vi kan skabe større interesse for brydesporten


af Rami Zouzou - 15.06.2018