Turpal henter nyt metal til Danmark ved U17- VM

Når storebror, Rajbek, kan hente metal ved et EM, så kan lillebror vel også hente medalje ved et VM. Og det var lige præcis det, der skete i Zagreb, da Turpal hentede bronze i 80 kg. klassen.

Det har været et år med megen fokus på de kære Bisultanov- brødre. Både DR1 og TV2 har fulgt deres bedrifter på madrassen ved bl.a. DM i Herning. Og at opmærksomheden er fuldt fortjent, demonstrerede Turpal endnu engang, da han efter nederlag til den senere verdensmester, Karen Khachatryan fra Armenien, på det nærmeste gav serbiske Mario Vukovic karantæne fra madrassen, da han besejrede ham 10-0, inden Turpal afgjorde bronzekampen mod David Zhytomyrsky fra Israel med en sejr på 7-1.

Vi taler altså om en bryder, der ikke alene vinder 4 ud af 5 brydekampe i suveræn stil, og hvis eneste nederlag er til den senere verdensmester.

Det er altså en spændende fremtid, dansk brydning går i møde, når man tænker på, den vilje og dedikation Rajbek og Turpal lægger for dagen, hvilket også har været det, som har optaget journalisterne fra de danske medier. Og der er ingen tvivl om, at den opbakning de møder i deres dagligdag i hhv. Nykøbing og Herning har bidraget til, at de to brødre med det tjetjenske ophav, begge har hentet metal hjem til Danmark i 2018. og der er da ingen grund til at tro, at det skulle stoppe dér.

(Fra venstre, Thomas Nielsen, Thor Hyllegaard, Turpal Bisultanov, Jonas Møller, Håkan Nyblom)


af Rami Zouzou - 08.07.2018