Heros gør sig klogere på sportsernæring

Igår fik AK Heros besøg af Christina Nielsen fra firmaet Bevidste Valg, som qua hendes uddannelse som klinisk diætist, og tidligere konsulent hos Team Danmark, skulle gøre de 35  fremmødte deltagere klogere på ernæring i forbindelse med sport.

Foredraget var udspringer af en ansøgning som Rami Zouzou og Michael Ingel i efteråret sendte afsted til Halsnæs kommune, og det var ikke tilfældigt, at Christina var valgt som foredragsholder, idet hun tidligere har arbejdet med OL - atleter som bl.a. Mark O Madsen og Håkan Nyblom.

Eksperterne har talt: Man skal ikke gå i vægt før voksealderen!

Christina Nielsen jonglerede med kulhydrater, proteiner og væskeindtag i forhold til hverdag, træning og kamp og budskaberne var mange, heriblandt et klart budskab om at undgå at gå i vægt før voksealderen er overstået samt at spise sundt, spise rigtigt, spise nok og spise varieret for at sikre optimal energi til træning, vækst og modning.

Christina har i mere end 10 år arbejdet med sportsernæring i Team Danmark, hvor hun har optimeret kosten for danske eliteatleter frem mod OL i 2008, 2012 og 2016 og adskillige europa- og verdensmesterskaber. Christina er uddannet klinisk diætist, har International Olympisk Komités (IOC’s) diplomuddannelse i sportsernæring og en mindfulness- læreruddannelse på masterniveau fra Aarhus Universitet. Sidstnævnte bruges bl.a. til at bringe mere opmærksomhed ind i spisning.


af Rami Zouzou - 29.01.2019