En stor idrætspersonlighed og ildsjæl er gået bort

Henning Virkelyst fra Nakskov Brydeklub er stille sovet ind i sit hjem i Nakskov i en alder af 81 år.

Æresmedlem af Nakskov Brydeklub, modtager af Danmarks Brydeforbunds æres nål i guld samt Danmarks Idrætsforbunds æres nål i guld, Henning Virkelyst er stille sovet ind i sit hjem i Nakskov. Den 27. september 2019 tabte Henning kampen mod kræften i en alder af 81 år. Henning havde de nærmeste familie medlemmer omkring sig denne fredag aften, hvor der blev taget kærlig afsked og hvor hans altid varme, kærlige og humoristiske flamme blev slukket. Henning blev medlem af Nakskov Brydeklub i 1948 i en alder af 10 år og har således været medlem af klubben i 71 år. I sin ungdom var Henning en god og habil bryder og vandt flere LF-mesterskaber. I en meget ung alder bliver Henning involveret i bestyrelsesarbejdet i Nakskov Brydeklub, hvor han igennem flere perioder er klubbens formand. Blandt andet bliver han formand i 1956, da han kun er 18 år gammel. For at han kunne besætte denne bestyrelsespost, måtte der søges dispensation hos Danmarks Idrætsforbund, hvor der blev givet grønt lys, trods hans unge alder.

(Henning en træningsaften i januar 2019 i Nakskov Idrætscenter. Foto: Privat)

En livslang indsats for brydesporten

Men Hennings største bidrag til Nakskov Brydeklub, har nok været som træner og leder, hvor han var en bærende kraft i klubben fra 1960érne og helt frem til 1990érne. Henning havde et helt unikt tag børn og unge mennesker igennem hele sit liv. Igennem 70érne og 80érne er Henning også den store ankermand, når der skal skaffes penge til Nakskov Brydeklub, han er med til de store papir, pap og flaske indsamlinger, der lagde grundstenen til at Nakskov Brydeklub kunne købe klubbens først bus. Henning var også en af igangsætterne da Nakskov Brydeklub fik en Venne forening tilbage i 2008 og også i denne forening var Henning formand gennem flere år. Men Hennings træner / leder gerning rækker også langt ud over Nakskov Brydeklub. Fra 1962 og frem til 1967 var Henning træner for Lolland-Falsters Athlet Union I perioden 1963 – 66 var Henning træner for det Danske Senior-Landshold under DAU. Henning var også medlem af DAU´s træner og instruktørudvalg og med ved udarbejdelsen af den blå betænkning sammen med blandt andet Torben Lindby. Men hertil skal også nævnes, at Henning var med til at oprette Danmarks Idræts Forbunds Doping-Kontrol-udvalg som repræsentant for Danmarks Brydeforbund. Og igennem mange år var Henning medlem af Danmarks Brydeforbunds Ordens - og amatør udvalg sammen med Poul P. Larsen. På lokalt plan i Nakskov var Henning med til at starte indsamlingen til det nye Idrætscenter i Nakskov og i den forbindelse var han medlem af byfestkomitéen, helt frem til indvielsen af Nakskov Idrætscenter i 1979.

Meritter

I 1984 kåres Henning til årets Idrætsleder i Nakskov. I 1988 Får Henning tildelt Danmarks Brydeforbunds æres nål i Guld. I 1998 Bliver Henning æresmedlem i Nakskov Brydeklub. I 1998 Får Henning tildelt Danmarks Idrætsforbunds æres nål i Guld.

De sidste par år, har Henning ikke været ret meget i klubben, da hans helbred var meget mærket efter flere kræft forløb. Men trods hans svære og lange sygdomsforløb, havde Henning altid sit gode humør og Henning kunne snakke godt med alle mennesker. Hennings lange liv og hans utrættelige arbejde for Nakskov Brydeklub og brydesporten generelt i Danmark er ganske unik og vi er rigtig mange der vil savne ham.

Hennings største ønske var at opleve Nakskov Brydeklubs 100 års Jubilæum den 7. oktober 2019 Og det have vi alle i klubben set frem til, men sådan skulle det desværre ikke gå. I Nakskov Brydeklub efterlader Henning et stort savn, og vi vil alle huske ham med ære.  Henning bliver bisat fra Stormarkskirken i Nakskov onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 12.00.

Æret være hans minde.


af Nakskov Brydeklub - 02.10.2019