Rajbek er nomineret til endnu en pris

De nominerede til den umulige sportspris er afsløret

En roer, kørestolsrugbyspiller eller bryder løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019”, som DR1 sender direkte fra Herning 4. januar. Det står klart, efter de mange kandidater til prisen nu er snævret ind til tre nominerede. Det kræver noget helt specielt at komme i verdenstoppen i en sportsgren. Hvis man samtidig så enten har fysiske forudsætninger imod sig, ikke har de optimale fysiske rammer, traditioner eller bredde i Danmark at læne sig op af, eller ganske enkelt har oplevet en alvorlig skade, ulykke eller andre skelsættende begivenheder i sit liv, gør det vejen til verdenstoppen inden for eliteidræt ekstra svær. Og i nogle tilfælde så svær, at det nærmest synes umuligt. Men en særlig gruppe af danske elitesportsfolk – med og uden handikap – trodser hvert år alle odds, kæmper ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i verdenstoppen inden for netop deres sportsgren. Det er disse atleter, som sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, hædrer hvert år ved sportens årlige gallafest ”Sport 2019”.

Rajbek Bisultanov - stor sportslig udvikling

Den 24-årige Rajbek Bisultanov, som sammen med sin familie kom til Danmark som politisk flygtning i 2009 fra Tjetjenien, hvor han oplevede krigen på nærmeste hold. På trods af manglende danskkundskaber og manglende kulturel forståelse begyndte han til brydning i Herning Brydeklub efter at have oplevet VM i brydning på hjemmebane i Herning. Brydeklubben lagde de første byggesten til hans store sportslige udvikling, men holdt også sammen på ham som menneske i en ny og svær start i Danmark. Rajbek Bisultanovs store brydetalent førte ham til Danmarks Bryde Forbunds elitecenter i Nykøbing Falster i 2014, hvor hans store sportslige udvikling tog fart gennem en dedikeret indsats og igen med stor menneskelig opbakning fra brydemiljøet. I 2018 blev han U-23 europamester og sølvmedaljevinder til U-23 VM, og som førsteårs-senior præsterede han i år at blive den første danske europamester i brydning i 93 år.Sideløbende med den seriøse sportslige satsning har Rajbek Bisultanov formået at uddanne sig som industritekniker og arbejder sideløbende med sporten hos en lokal virksomhed i Nykøbing Falster. På trods af stor menneskelig modgang fremstår Rajbek Bisultanov i dag som en verdensklassebryder og et fremtidigt medaljehåb til både EM, VM og OL.

(Rajbek Bisultanov til EM i 2019. Foto: United World Wrestling)

'Intet er umuligt-prisen'

Det er blot anden gang, at Intet umuligt-prisen skal uddeles. Første gang var i januar i år, hvor ishockeyspiller og Stanley Cup-vinder, Lars Eller, løb med hæderen. Han havde i året op til prisoverrækkelsen med sin klub Washington Capitals vundet verdens største ishockeyturnering, den amerikanske NHL, og endda sat den afgørende scoring ind i sidste finalekamp, så han kunne løfte et af de mest prestigefyldte trofæer i verden, Stanley Cup-trofæet. En bedrift, som langt de fleste så som noget helt umuligt, og som også skal ses i lyset af, hvor få ishockeyspillere der findes i Danmark.

Intet er umuligt-prisen gives til en eliteatlet – med eller uden handikap – der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat. Toyota i Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag. 


af Pressemeddelelse Toyota / DIF - 12.12.2019