Brydning i Vollsmose

Vollsmose er kendt i medierne som et sted, der hærges af bander og kriminalitet. Men på områdets Ungdomscenter prøver en gruppe unger, under ledelse af Frank Zielke, at tage omvendt livtag på fordommene, mens de bryder med hinanden.

Der er livlig aktivitet, når man åbner døren til Ungdomscentret, hvor larmen fra 6-7 pigers hyggelige skænderi blandes med de taktfaste lyde af en bodtennisbold, der konstant er i gang på alle ungdomscentres obligatoriske bordtennisborde.

Helt nede i det ene hjørne finder man til gengæld noget knap så obligatorisk i ungdomsskolesammenhæng: En brydemadras på 6*6 meter hvor 10-12 drenge og piger hver onsdag øver kast og rulninger, så de forhåbentlig bliver klar til at deltage i nogle brydestævner i fremtiden.

Ambition om samarbejde med ungdomsskoler 

Brydetræningen får særligt smilet frem blandt en gruppe piger, der normalt ikke er så fysisk aktive. ”Det er sjovere end at løbe efter en bold” sige den ene. Og en anden syntes bare det er fedt at kaste lidt rundt med sin irriterende veninde.

Udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou glæder sig over, at brydningen endelig er kommet til Vollsmose:

”Jeg har arbejdet med Vollsmose i mange år, og har været vidne til rigtig mange spændende idrætsprojekter. Hver gang har jeg tænkt, hvornår brydningen bliver det næste. Endelig ser det ud til at lykkes, hvilket i høj grad også mp tilskrives Franks indsigt i arbejdet med de unge og netværk blandt skolerne i kommunen”

Det er tydeligt, at de unge har det sjovt og ifølge Frank Zielke, er Ungdomsskolen en effektiv vej til at nå de unge ”Ungecentret er for mange af Vollsmoses børn et fast samlingspunkt efter skole, og når de alligevel er der, kan de jo ligeså godt bryde. Samtidig lærer vi dem at kende både på og uden for måtten, og har mulighed at skabe en fornuftig overensstemmelse i forhold træning, kompetencer og ambitioner” udtaler Frank Zielke.

Projektet rummer nogle spændende rekrutterings- og fastholdelsesaspekter, og det er derfor ambitionen, at udvikle lignende samarbejder med ungdomsskoler og gerne en turnering for Ungdomsskoler rundt om i Danmark.    


af Rami Zouzou - 06.03.2019