CIK indgår samarbejde med Bording Friskole

Københavnerklubben CIK skal introducere 2. og 4. klasseelever for kamplege og brydning

CIK Brydeklub ”overtager” idrætsundervisningen på Bording Friskole på Østerbro, hvor 2.- og 4- klasserne skal introduceres til kamplege og brydning. Det er ambitionen, at samarbejdet med Bording friskole ikke alene kan udvikle sig yderligere, og at initiativet kan bane vejen til flere skoleprojekter i kommunen.

Det gode skolesamarbejde er en cocktail bestående af en glad bryder, en imponeret forælder og en motiveret lærer. Og den cocktail er nu både blandet, rystet og klar til at blive serveret.

Emma Suhr, som går i første klasse på Bording friskole, har det sidste halve år trænet i CIK med stor entusiasme, hvilket fik hende forældre til at spørge, om skolen ikke kunne tænke sig at indgå et samarbejde med CIK Brydeklub. Om fleksibiliteten på friskoler er større end i Folkeskolen, skal stå hen i det uvisse, men to dage efter sad udviklingskonsulent, Rami Zouzou, til møde med idrætslærer Jens Christian Abilstrup og planlagde forløbets varighed og målgruppe.

(Billede fra sidste weekends AIR Cup i Roskilde. Foto: Privatfoto)

”Jeg ser et kæmpe potentiale i brydning i forbindelse med børnenes kropsbevidstes og som sociallæring. Den gode kamp er kun god hvis man passer på sin modstander. Jeg håber og tror samarbejde bliver langt og frugtbart for begge parter” siger idrætslærer Jens Christian Abildtrup Bordings Friskole

Udviklingskonsulent Rami Zouzou er naturligvis glad for, at det endelig er lykkedes at få et samarbejde i stand med en af hovedstadens skoler, og imponeret over den hurtige sagsgang

”Brydesportens historik i det danske riges hovedstad er lang og glorværdig, og der er et kæmpe, uforløst potentiale blandt børn og unge i København. Et potentiale, der kan blive indfriet gennem skolesamarbejde” sige Rami Zouzou og fortsætter

”Det er ingen hemmelighed, at jeg gennem længere tid har prøvet at få skolesamarbejder i gang i København med god og konstruktiv opbakning fra København Kommune. Men det har været vanskeligt at få de lokale skoler i tale på trods af store ord om Åben skole og øget samarbejde mellem skoler og foreningslivet. Det er åbenbart en opgave foreningslivet skal løfte alene. Derfor bliver jeg ekstra henrykt, når bliver mødt af det engagement og den beslutningsvillighed, som jeg oplevede på Bording Friskole”

Forløbet starter op til maj.


af Danmarks Brydeforbund - 12.03.2019