Velkommen til DM Senior i Roskilde

AIR Roskilde er d. 6. april vært for dette års DM for seniorerne

AIR er værter og 2019 markerer også en milepæl for klubben. Den 14. maj 2019 er det 100 år siden at brydesporten så dagens lys i Roskilde. AIR har et særdeles godt drenge og ungdoms arbejde, er gode til at bygge på de talenter som viser sig. Tidligere landsholdbryder Martin Lorenzen står i dag i spidsen for dette arbejde og det har givet afkast til vores nationale kraftcenter. Martin har flere danske mesterskaber bag sig og mon ikke han tager kampen op igen i år i anledning af 100 års jubilæet.

DM er en mulighed for følge dansk brydnings fremtid, men det er også en mulighed for at se nogle gamle kendinger. Om end vi nærmer os EM så håber vi på at se Fredrik Bjerrehuus og Rajbek Bisultanov på madrasserne. Begge brydere havde succes ved nylig afviklet Thor Masters, hvor begge helt suverænt gik hele vejen. En del ”aldrende” brydere finder vej til træningslokalet når DM nærmer sig. Så vi kan se frem til kampe mellem dem og opkomlings.

Læs mere om mesterskabet her & se deltagerlisterne her.

AIR bliver 100 år

Udover bedrifterne på madrassen lørdag den 6. april, fejrer klubben den. 14. maj. 2019, 100 års jubilæum. Fejringen kommer til at foregå i klubbens lokaler.
A.I.R. blev stiftet 14. maj 1919 ved et møde på Fjordvilla. Oprettelsen skete efter opfordring fra Socialdemokratisk Ungdomsforening til Fagforeningernes Bestyrelse. De nedsatte et udvalg, der havde til opgave at søge oprettelse af en Arbejdernes Idrætsklub i Roskilde.

Flere mislykkedes henvendelser blev sendt til Dansk Atlethik-Forbund for at for en klub op at køre, men Dansk Athlet Unions 2. kreds stillede beredvilligt op og tilbød assistance til et propagandastævne i Roskilde.

Søndag den 11. maj 1919 vedtoges det, at afholde et stævne med opvisning i både boksning og brydning. Dansk Athlet Unions 2. kreds bragte selv en brydemåtte fra Lyngby og delte venligt udgifterne fifty-fifty, med den endnu ikke stiftede Arbejdernes Idrætsklub i Roskilde.

Oprindeligt blev klubben stiftet som Arbejdernes Idrætsklub i Roskilde, men skiftede senere navnet til Amatør Idrætsklubben i Roskilde. De færreste ved, at vi i dag, officielt, hedder Atlet Idrætsklubben i Roskilde. I daglig tale kendes vi bedst som A.I.R Roskilde Brydeklub, Roskilde Brydeklub eller bare det gode, gamle A.I.R..

Rammen er sat for et festligt mesterskab

Rammen er sat for et festligt mesterskab, hvor vi hylder og fejrer dansk brydnings stolte fortid og imødekommer og omfavner en spændende fremtid. 

En fremtid hvor en medlemsfremgang synes realiseret for første gang i flere år. Om det hænger sammen med arbejdet med de strategiske spor kan vi ikke sige præcist. Jeg selv føler at vi bliver belønnet for et langt sejt træk med fokus på aldersrelateret træning. Nogle vil nok fortsat mene at dansk brydning har det svært, men tingene lykkedes altså i flere klubber, så der er inspiration at hente!

For selvom vi alle kunne ønske et højere deltagerantal, så kommer man ikke uden om, at kvaliteten er stigende, hvilket på den lange bane er det, der sikre os gode internationale resultater og flere medlemmer. For med kvalitet kommer omtale, om brydning er faktisk et af de forbund, som høster rigtig megen omtale, hvilket er et resultat af vores strategiske satsning og klubbernes store arbejde.

Jeg kan også bemærke at deltagerantallet for græsk-romersks vedkommende er tilfredsstillende. Der er 34 tilmeldte i græsk-romersk, men blot 6 tilmeldte fristilsbrydere. Det er omtrent det samme antal brydere som sidste år. Jeg glædes over at der igen er fristil på programmet for tredje år i træk.

Jeg glæder mig til et DM, hvor værtsklubben Roskilde har lagt en stor indsat for at gøre mesterskabet til noget særligt. Jeg ser frem til at møde hele brydedanmark i Roskilde, lørdag d. 6. april 2019. Dagen starter med indmarch kl. 10.45 og finalerne forventes at begynde kl. 15.00.


af Palle Nielsen, formand i Danmarks Brydeforbund - 27.03.2019